HVALPSUND: I hele juli måned har gående og cyklister kunnet benytte Færgen Mary mellem Hvalpsund og Sundsøre gratis.

Og det er der virkelig rigtig mange der har benyttet sig af.

Overfartsleder Flemming Thomasen kan nærmest ikke få armene ned. 

-Der er ikke kun tale om en fordobling, nej det er en mangedobling af passagerer, fortæller Flemming Thomasen og hertil kommer naturligvis også biler og lastbiler, som ligger på niveau med sidste år.

En sammentælling af gående viser i runde tal 8.000 voksne og 3.000 børn på de gratis ture. Hertil kommer 2.000 på cykel, så der har virkelig været tryk på overfarten.

Især er Flemming Thomasen overrasket over de mange cyklister. I 2019 lå tallet på 600 i juli måned.  

-Jeg har fået at vide, at mange har valgt at tage cyklen med, så de kunne tage sig tur rundt på Salling eller på Louns Halvøen, alt efter hvilken side af sundet man kommer fra. Mange har også besøgt Thise Mejeri, som er for langt fra færgehavnen i Sundsøre på gåben. De gående har gjort flittigt brug af at gå på restaurant på begge sider af sundet. Også Færgeudstillingen ”Pakhuset” på Sundsøresiden har været flittigt besøgt.

En kæmpe succes
Alt i alt har det været en kæmpe succes, som Flemming Thomasen gerne ser Staten støtte igen.

-Folk har fået oplevelser og har set noget de ellers ikke ville have besøgt. Og jeg er sikker på at spisestederne også har set kærkomment på dette tiltag, selvom sommeren i forvejen er travl for dem.

Flemming Thomasen regner med at modtage i omegnen af kr. 200.000 fra staten for at have fragtet de gratis passagerer over i juli måned.

I alt udgør Statens sommerpakke til færger kr. 35. mio. til dækning af de gratis billetter for gående og cyklister i juli måned.

-Desværre er vi ikke omfattet af den sommerpakke der fortsætter i august og september måned, hvor der er afsat yderligere 50 mio. kr. til billigere passagerbefordring på en række færger. Initiativet vedrører de færgeruter, der er omfattet af tilskud til nedsættelse af færgetakster for biler, passagerer m.v. til og fra visse øer. Som bekendt er hverken Salling eller Himmerland øer, så derfor stopper tilskuddet fra Staten for os med udgangen af juli måned, fortæller afdelingschef for Drift og Anlæg i Vesthimmerlands Kommune, Kent Kås Vestergård.


Jættebanden fra Hvalpsund sluttede en helt fantastisk overfartsmåned for Færgen Mary af med musik ombord. Foto: Grethe Østergaard 

Sluttede med musik
I fredags, som var den sidste dag i juli med gratis overfart for gående og cyklister, havde det lokale orkester Jættebanden fra Hvalpsund fået den ide at sejle med og spille ombord på Mary.

Det var ikke for at give en koncert, men for at øve. Vejret var perfekt til at placere sig på dækket og spille.   

Det var kun ganske få der kendte til at Jættebanden steg ombord, så det var en glædelig og musikalsk overraskelse for de passagerer der sejlede med mellem kl. 14 og 16 fredag eftermiddag og en god afslutning på en fantastisk overfartsmåned.  

e-max.it: your social media marketing partner