FARSØ: Ligesom andre byfester er FarSØ Festen også aflyst i år. Som bekendt finder byfesten normalt sted i uge 33, altså i næste uge, men ikke i år! – grundet Covid-19 situationen.  

Det er noget, der kan mærkes hos Byfestkomiteen og de mange frivillige. – Der mangler noget!. 

-Vi har det ligesom cirkushesten, der ikke kan komme i manegen. Under normale omstændigheder ville vi lige nu være i gang med de første praktiske opgaver i Søanlægget, men nu står vi her med vores tombolavogn i midtbyen til Hot Sommer, lyder det fra byfestens næstformand Palle Bro Kristensen, da han og resten af komiteen er mødt frem i Farsø midtby mandag aften.

Alle bekræfter med et nik. 

Aflyst byfest
Aflysningen af FarSØ festen har været kendt siden starten af april, da forsamlinger på mere end 500 personer, på det tidspunkt blev fastsat til tidligst 1. september.

- Da grisefesten, som er festens højdepunkt og største indtægtskilde, som bekendt har 600 deltagere, så var sagen klar. Vi blev nødt till at aflyse, fortæller formand for FarSø festen Ole Winkler, der i starten af april ringede rundt til de deltagende klubber i festen, og ikke mindst sponsorerne.  

-Vi var alle enige om at aflyse, men samtidig meldte alle også klart ud, at de bakker op om festen næste år - i 2021, hvad enten det er økonomisk eller med praktisk hjælp.  

Heldigvis har vi ikke nogle penge i klemme ved aflysningen, men blot manglende indtægter til os og klubberne, så det kommer til at kunne mærkes ude i klubberne i år.

Alligevel aktiviteter
Men helt på den lade side har Byfesten trods alt ikke været trods aflysningen.

Man har solgt ear-pods med byfestens logo.

-Vi har endnu få styk tilbage, så bare kontakt os, indskyder Bendt Bro Kristensen

Og i samarbejde med Farsø Handelsstandsforening og ikke mindst med opbakningen fra de mange trofaste lokale foreninger og virksomheder har Byfesten de fire Hot Sommer mandage kunnet opstille tombola i midtbyen med masser af gode gevinster. 

- Det har været rigtig, rigtig godt, siger formand Ole Winkler. hvilket de næsten tomme gevinsthylder bag ham også afspejler.   
 

- På den måde har vi alligevel haft indtægter i 2020. Nu ser vi frem mod 2021. Ligesom borgerne i Farsø og omegn, håber vi, at FarSØ Festen og årets fest – Grisefesten, kan afvikles næste år, for det tror jeg helt sikkert vi alle trænger til efter dette 2020, som er knap så festligt, slutter Ole Winkler med et smil. 

Bag FarSØ Festen står klubberne FUIK, Farsø KFUM HK, Farsø Rideklub og Farsø Motionsklub.


Der bliver stille i Farsø Søanlæg i uge 33, da FarSØ festen grundet Covid-19 situationen er aflyst. Så ingen telt, forlystelser eller grisefest i år – desværre.    

 

e-max.it: your social media marketing partner