COVID-19: Mange er spændte på fase 4, genåbningen af Danmark i forbindelse med Covid-19, som træder i kraft den 8. august.

Her vil det blive meldt ud fra Regeringen om forsamlingsforbuddet vil blive hævet til 200 personer, om diskoteker kan åbne og om spillesteder og natteliv kan holde åbent efter kl. 24.

Det vil også blive meldt ud om de videregående uddannelser, såsom universiteter kan åbne.

I sidste uge udsendte Sundhedsstyrelsen en anbefaling om at bruge mundbind i kollektiv trafik på tidspunkter, hvor det kan være svært at holde afstand til andre passagerer.

Lige i øjeblikket er smittespredningen på et lavt niveau i Danmark, og der er ikke klare tegn på betydelig stigning eller bestemte geografiske områder med mange smittetilfælde over længere tid. Men der kan komme flere mindre udbrud i den kommende tid og måske kan der pludselig komme en hurtig stigning.

-Hvis vi skal bevare kontrol med epidemien, er god afstand og rene hænder stadig vigtigt. I den kommende tid rykker vi mere sammen, fordi vi vender tilbage på arbejde og uddannelse, og den kolde tid nærmer sig. Det kan gøre det sværere at holde afstand i mange situationer, også selvom man gerne vil. Det gælder f.eks. i den kollektive trafik i myldretiden eller i tætpakkede busser, tog og færger. Derfor anbefaler vi nu, at man tager et mundbind med i tasken i de situationer, og tager det på, hvis det er svært at holde afstand, siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm.

Søren Brostrøm peger samtidig på, at det primære formål med at bære mundbind er, at bæreren ikke smitter videre, hvis man er smittet, men ikke har symptomer, men at mundbind også kan give en ekstra beskyttelse for f.eks. særligt sårbare, der kan have svært ved at holde 2 meters afstand.

-Grunden til, at vi melder de nye anbefalinger ud netop nu, er, at vi kan se at aktiviteten i den kollektive trafik er øget i takt med den gradvise genåbning, og at vi forventer en yderligere øgning i takt med at ferien slutter og genåbningen går ind i fase 4, siger Søren Brostrøm.

Og han tilføjer, at Sundhedsstyrelsen følger udviklingen i smittespredningen meget tæt med henblik på, om anbefalinger om brug af mundbind skal udvides til flere situationer, som f.eks. indkøbscentre, forsamlingssteder m.v.

Forbuddet mod arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end 500 personer til stede, fastholdes til minimum 31. august, derfor er de fleste byfester her i efteråret også blevet aflyst.

e-max.it: your social media marketing partner