FARSØ: Ligesom for mange andre foreninger, så har Corona-tiden også haft indflydelse på Farsø Lokalhistorisk Arkiv’s planer for i år. 

I anledningen af 75-året for Danmarks befrielse, havde arkivet forberedt en udstilling om besættelsestiden. Som planlagt blev den hængt op på Torvet 1 i forbindelse med befrielsesdagen den 4. maj, men ligesom med andre udstillinger blev folk væk mens coronaen var på sit højeste.

Til gengæld blev udstillingsmaterialet gjort tilgængelig på arkivets hjemmeside.

I denne tid, hvor Hot Sommer mandagene finder sted lige uden for arkivets dør på Torvet 1, har arkivet besluttet at åbne dørene til udstillingen, hvor interesserede er velkomne til at kigge indenfor. 

Arkivleder Bodil Nielsen, der har sammensat udstillingen beskriver den således:

Det er en udstilling om besættelsestiden i Farsø – og den nærmeste eftertid.

Udstillingen består af meget tekst, da modstandsbevægelsen jo ikke reklamerede med deres arbejdede. Derfor er selve krigsårene skildret ved de respektive deltageres medvirken i form af det vidnesbyrd, de har efterladt sig. Faktisk ingen ønskede jo at tale om de uhyrligheder, de havde været udsat for.

Udstillingens billeder er derfor først fra 5. maj og frem til og med Frihedsfesten i Farsø Søanlæg den 26. september 1948, hvor Mindelunden og spejderhuset blev indviet

Endelig slutter udstillingen med nogle fotos fra de senere år, som et skulderklap til spejderne, som hvert år ærer de faldne Per Sonne og Christian Ulrik Hansen.

Bodil Nielsen stødte også på ny viden under udstillingens sammensætning. Det var dyrlæge Axel Sonnes ønske at Per Sonne blev begravet i Ryvangen sammen med de øvrige modstandsfolk der blev taget og henrettet - og ikke i Farsø. På den måde vil modstandsfolkenes indsats under 2. verdenskrig aldrig blive glemt.

e-max.it: your social media marketing partner