FARSØ: Det er direktør for Himmerlands Kød, Lars Andersens eget udsagn efter at det gl. mejeri ved Søndergade nu er fjernet og en stor grund står tilbage.

Sammen med Vesthimmerlands Kommune og naboer har Himmerlands Kød, nemlig hver især erhvervet sig en del af mejerigrunden.

Selv har Himmerlands Kød erhvervet sig arealet hen mod tværbygningen der står tilbage, og yderligere 5-7 meter foran den mod Søndergade.

-Egentlig var planen bare at få inddækket de kølegeneratorer, der står fremme, og få gjort fronten mod Søndergade og den nye p-plads gjort pæn, fortæller Lars Andersen, men vi har også en grim betonmur vi skal have kigget på. Men inden vi tager fat på den, grubler vi lige nu, om vi i stedet skal udvide den nuværende rødstensbygning, nu da vi har fået så god plads og kan udvide produktionen. 

I det hele taget er der sket meget på matriklen i Farsø i den seneste tid. Bygningerne er blevet gået efter vedligeholdelsesmæssigt, heriblandt er blevet sat nye porte i den føromtalte tværbygning. Snart får bygningen også et nyt tag.  Et areal mod Bækkevej var groet efter i buskads er blevet ryddet og er nu en fin græsmark. Så sent som for to uger siden blev der lagt nyt asfalt på Mejerivej.

-Vi vil rigtig gerne, at vi tager os pænt ud i Farsø, siger Lars Andersen, også sådan bliver det også mod Søndergade.

Det var i 2008 at Himmerlands Kød købte den nyeste del af Farsø Mejeri opført i 1988. Siden har virksomhedens brand Himmerlands Kød været i kraftig vækst. Således er der i dag 80 ansatte på Himmerlands Kød i Farsø, hvor der udelukkende udføres udskæring.      

e-max.it: your social media marketing partner