FARSØ Det er tydeligt at se på bogsalget hos Bog & Ide kæden, og dermed også hos Bog og Ide i Farsø Rådhuscenter, at danskerne fortrinsvis skal være turister i eget land i sommerferien 2020. 

Salget af bøger om aktiviteter og seværdigheder i Danmark er vokset kraftigt i forhold til sidste år, og der bliver samtidig solgt langt færre rejsebøger med udenlandske destinationer som tema.

Det er bl.a. titler som ”Vandreture i Danmark” og ”Bilture i Danmark”, der bliver revet ned fra hylderne i Bog & idé. Begge har solgt over dobbelt så mange eksemplarer som sidste år, og ligger i henholdsvis indeks 250 og 287. Storsællerten er ”Cykelture i Danmark”, der har solgt over tre gange så godt som i 2019 og ligger i indeks 369.

Men også bøger om specifikke danske destinationer har fået et kraftigt boost. ”Turen går til Bornholm” og ”111 steder i København som du skal se” ligger begge omkring indeks 180.

I anledning af 100-års jubilæet for Christian 10. ridt over den nye grænse efter genforeningen, sætter Bog & idé desuden fokus på rejsebogen ”Turen går til Grænselandet” i feriemåneden juli.

-Vi skal allesammen ud og genopdage vores land, siger boghandler Dennis Simonsen. Det er der selvfølgelig nogle sundhedsmæssige årsager til, men coronakrisen har også fået os til at se mere indad og værdsætte det nære i Danmark.

Bogsalget afspejler samfundet
Det er ikke første gang, at corona-effekten afspejler sig i bogsalget hos Bog & idé. Under nedlukningen af samfundet steg salget af skønlitteratur markant, fællessang-trenden satte ekstra skub i salget af Højskolesangbogen og 2018-romanen ”Som Pesten” af Hanne Vibeke Holst, der omhandler udbruddet af en global virus, fik en ny tur på bestsellerlisten.

Generelt er bogsalget i Bog & idé steget under coronakrisen, og tendensen ser ud til at fortsætte:

- Vi har i den grad fået øjnene op for bøger og læsning, og der bliver købt godt ind af læseoplevelser til ferien for tiden, siger Dennis Simonsen. Det er særligt den skønlitterære genre, som er i vækst i øjeblikket, og krimier, hvor der er skruet ekstra godt op for action-knappen, er også populære.

Opgraderet bogafdeling
Netop den større interesse for at læse fysiske bøger er årsagen til at bogafdelingen hos Bog & Ide i Farsø Rådhuscenter har fået mere plads og gjort mere overskuelig.

-Vi har arbejdet med ændringen i bogafdelingen et stykke tid, og er ikke helt færdige endnu, men vi har allerede fået ros for vores omforandring fra kunderne, fortæller Dennis Simonsen, der selv som udpræget boglæser elsker at være boghandler i ordets bogstaveligste forstand, og har denne afdeling som sin foretrukne i hele butikken.

e-max.it: your social media marketing partner