FARSØ: Der har siden 1971 været tandlæge på adressen L. Heidemanns Vej 5 i Farsø, og det er der fortsat i dag i 2020, hvor tandlægehuset netop har udvidet klinikken fra 4-6 klinikrum.

Huset blev i 1971 bygget af tandlæge Erik With Lund og indrettet som tandlægeklinik og til privatbeboelse. I 1998 gik Erik With Lund på pension og klinikken blev overtaget af tandlæge Ole Vestergaard fra Holstebro. Ole Vestergaard valgte ikke at flytte til Farsø, og derfor kom privatbeboelsen til at stå ubenyttet hen i en årrække.         

I 2008 købte Ole Vestergaard Farsøs anden tandlægeklinik, idet tandlæge Niels Christensens valgte at gå på pension. Det betød en fordobling af antallet af tandlægepatienter. Det betød også ansættelse af en børnetandlæge og en tandplejer.  Hertil kom også indretning af nye behandlingsrum.  

I 2010 kom tandlæge Line H. Hassingboe til. Line havde oprindeligt valgt et helt andet fag, nemlig som mejerist. Men allerede efter 9 måneder som uddannet mejerist, ønsker hun at skifte karrierevej. Hun påbegynder den 5 årige tandlægeuddannelse og kommer som nyuddannet tandlæge til Ole Vestergaard i 2010.

Line, som er bosiddende i Randers, starter med at arbejde 2 dage om ugen i Farsø og 3 dage om ugen hos en tandlæge i Hobro. Hun må siges, at have fået et godt forhold til Farsø og til tandlægepatienterne i Farsø og omegn, hun kommer således i 2013 på fuldtid. 

I 2013 ansættes endnu en tandplejer samtidig med at Line H. Hassingboe kommer på fuldtid.

Fra 1. januar 2015 ændrer tandlægeklinikken på L. Heidemannsvej i Farsø navn til Tandlægerne Vestergaard & Hassingboe I/S, idet Ole Vestergaard og Line Hassingboe indgår et kompagniskab.

Tandlægehuset ændrer samtidig status til erhvervsejendom. Det betyder, at starten på inddragelsen af den tidligere privatbolig til tandlægeklinik, tager sin begyndelse. I løbet af foråret 2015 udvides klinikken med endnu et behandlingsrum, et nyt venteværelse og en ny reception. På dette tidpunkt tæller tandlægehuset 10 ansatte og 2 ejere.

I 2018 tager Ole Vestergaard valget at gå på pension, men har forsat ansættelse frem til midten af 2019. I stedet ansætter Line, som klinikejer, sin mand Henrik som klinikchef, til at styre den daglige drift og administration, mens hun koncentrer sig om tandlægegerningen.  

Vokseværk
Med det nye ejerskab ændrer tandklinikken navn til Farsø Tandlægehus, og den får vokseværk. Resten af den tidligere privatbeboelse ønsket inddraget til klinik og i samme forbindelse renoveres bygningen. Et større arbejde som lokale håndværkere har arbejdet på gennem foråret 2020 og netop er ved at blive afsluttet.

Først og fremmest udvides antallet af behandlingsrum fra 4 til 6. Men reelt deles huset op. I den tidligere klinik, indrettes tre tandplejeklinikker og et kontor til klinikchefen. Der er også forberedt et nyt røntgenrum. I den tidligere privatbolig er der indrettet tre nye og store tandlægeklinikker samt et nyt sterilrum til rengøring af instrumenter.

Rigtig godt tilfreds
-Vi er rigtig godt tilfreds med resultatet, siger Line og Henrik Hassingboe, der samtidig fortæller at nu er hver en kvadratmeter i huset brugt til tandlægeklinik.

- Vi har sågar inddraget den tidligere garage til personalerum og kælderen tilhører også personalet til omklædning, fortæller Henrik Hassingboe og fortsætter.

Ud over bedre forhold for patienterne, så har vi også forbedret arbejdsmiljøet for de ansatte. Jeg ser det som en god investering.

Den tidligere have er også inddraget. Den ene side forbliver et grønt areal, mens den anden laves til p-plads. Parkeringsplads har længe været en mangelvare i kraft af flere patienter og mere personale.    

I dag består huset af 1 klinikchef, 3 tandlæger, 3 tandplejere, 7 klinikassistenter samt 1 klinikassistentelev. Endvidere er der tilknyttet 1 tandlæge der varetager kirurgiske opgaver.

Tandlægehuset foretager stort set alle typer af tandbehandlinger på patienter i alle aldre bl.a. alm. tandpleje, parodontosebehandling, tandfyldninger, rodbehandling, krone og broer.

Flytter ikke i Sundhedens Hus
Netop den store investering i tandlægehuset betyder også at Farsø Tandlægehus ikke har interesse i at flytte ind i et kommende Sundhedens Hus i Farsø.

-Sundhedens Hus er et rigtigt tilbud, men bare ikke for os. Vi har vokset os store, og har nu fået de rammer som vi ønsker os. Desuden vil vi ikke kunne vente til 2022, hvor Sundhedens Hus forventes at stå færdigt.          

e-max.it: your social media marketing partner