HVALPSUND: At blive inviteret til søndagskaffe med kage har altid været noget særligt, både i tidligere tider og i dag.

Og sådan var det også i søndags på Herregården Hessel, hvor den første af to kagedage fandt sted. Den næste finder sted kommende søndag, og man skal huske at tilmelde sig.      

De forrige år er kagedagen blevet afholdt på en dag med over 200 gæster, men grundet Corona-situationen er det desværre ikke sådan i år, hvor der højst må være 50 personer pr. kagedag.

Men ellers er konceptet det kendte. Familier mødte op for, at indtage alverdens kager efter gamle og nye opskrifter. Først de bløde "stopkager"- boller, kringler, søsterkage, - så pladekager, tørkager, lagkager, og til sidst småkager.


Køkkenpigerne er klar til at servere de 10 varianter kager

I alt 10 forskellige varianter var der, og gruppe efter gruppe blev kaldt frem til kagedisken, for at udvælge sig det, der skulle placeres på kagetallerkenen.

Til kagerne blev der serveret kaffe, the eller saft til. 

Det var Hessels Køkkenpige Laug der havde frembragt de lækre kager – alle bagt på baggrund af gamle husmandsopskrifter. Og der var stor ros for kagerne.

Med fyldt mave kunne man efterfølgende tage en tur rundt på Hessel og se udstillingerne i stuehuset, og var man undervejs i kagespisningen stødt på en favoritkage, som man kunne have lyst til at bage hjemme, var der også mulighed for at få opskriften med sig hjem.

FAKTA:
Man kunne bl.a. smage disse kager:
Smørboller
Bedstefars skæg kage
Studenterbrød
Hindbærsnitte
Kringle
Vandbakkelse
Herregårds æblekage
2 varianter lagkage
Flere varianter småkager bl.a. fedtebrød 

e-max.it: your social media marketing partner