VESTHIMMERLAND: Vesthimmerland har lige nu en kedelig rekord, nemlig værende den kommune i Danmark med det højeste smittetryk.

Sidste tirsdag blev det gjort op, at der var 13 nye tilfælde af smitte med Coronavirus indenfor en uge i Vesthimmerlands kommune. Nærmere bestemt en stigning fra 51 til 64 smittede.

- Med tanke på de nye corona-tal, så minder det os om, at vi skal fortsætte med at passe på hinanden for corona-virussen er ikke væk. Smittekæderne lever fortsat i vores lokalbefolkning, så jeg vil gerne appellere til, at flere lader sig teste for corona - symptomer eller ej, sagde direktør for Sundhedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune, Anne Krøjer på Vesthimmerlands Kommunes facebook, da alvoren blev kendt.

De nye tilfælde er opstået på plejehjem, botilbud og andre institutioner, men derfor har Vesthimmerlands Kommune alligevel at udskyde den planlagte åbning for besøgende disse steder.

De nye tilfælde lever derimod som en smittekæde i lokalbefolkningen i Vesthimmerland.

Smittet på bustur
En omdiskuteret bustur til Bornholm kan, ifølge Anne Krøjer, have været med til at få smittetrykket i kommunen til at stige.

- Det er muligvis via den vej. Og så kan man i øvrigt ikke sige andet med sikkerhed. Men det er en af vejene ind i det, er vores indtryk, lyder det fra Anne Krøjer.

De smittede er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed omkring smitteopsporing.

- Vi ønsker ikke at gøre borgerne bange. Vi gør opmærksom på, at det ikke er slut med corona. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe til, så det bliver nemt at passe på sig selv, siger Anne Krøjer og fortsætter:

- Og vi vil gerne have, at smittetrykket falder hos os hurtigst muligt, og vi er meget optaget af, at smitten ikke kommer ind på vores institutioner. Især vores plejehjem.

Test, test, test
Derfor kunne de første borgere i Vesthimmerland allerede blive testet sidste onsdag. Det var Region Nordjyllands mobile enhed, der slog sig ned i Aars. Det skulle hurtigt vise sig, at et besøg i Vesthimmerland var for lidt. Testenheden sagde stop efter 398 tests, og desværre gik en del Vesthimmerlændige forgæves. Testenheden kan på fem timer teste 300 personer.

Derfor blev der straks lavet nye coronatest-aftaler for uge 28 og 29, med start i går søndag. Denne gang fordelt på de fire hovedbyer i Vesthimmerland.

Opfordringen fra Vesthimmerlands Kommune og Anne Krøjer er nemlig, at alle der ønsker at lade sig teste skal have mulighed for det lokalt. 

I går søndag gjorde regionens mobile teststation igen holdt i Aars, det var i Messecenter Vesthimmerland. I dag mandag rykkede teststationen til Farsø til Dronning Ingrid Hallerne. Torsdag vil der være mulighed for at blive coronatestet ved Sognehuset i Løgstør, og i løbet af uge 29 kommer teststationen også til Aalestrup.


Region Nordjyllands mobile testenhed turnerer p.g.a. af Vesthimmerlands høje smittetryk lige nu rundt til kommunens fire hovedbyer, hvor vesthimmerlændinge - uden corona symptomer, kan lade sig teste. Her er det i Farsø. 

Det er kun personer over 18 år, der testes - og forudsætningen er, at de ikke viser symptomer på at være blevet corona-smittede.

Region Nordjylland anslår på forhånd, at det maksimalt kan nås at teste 300 personer pr. dag, og det opfordres de fremmødte til at respektere.

Samtidig skal de sørge for at huske deres sygesikringskort.

En opgørelse fra Region Nordjylland(www.rn.dk) pr. 3. juli viser at i alt 526 nordjyder er konstateret smittet med covid-19 siden pandemien brød ud. 28 er døde, 463 er raskmeldte og der aktuelt er der registreret 38 smittede i Nordjylland.

e-max.it: your social media marketing partner