VESTHIMMERLAND: I løbet af de seneste syv dage er der bekræftet 13 nye tilfælde af smitte med coronavrius i Vesthimmerlands Kommune.

Det betyder at Vesthimmerland lige nu har landets højeste smittetryk.

- Med tanke på de nye corona-tal, så minder det os om, at vi skal fortsætte med at passe på hinanden for corona-virussen er ikke væk. Smittekæderne lever fortsat i vores lokalbefolkning, så jeg vil gerne appellere til, at flere lader sig teste for corona - symptomer eller ej, siger direktør for Sundhedsforvaltningen i Vesthimmerlands Kommune, Anne Krøjer på Vesthimmerlands Kommunes facebook. som også slår fast, at de nye tilfælde af corona lever som en smittekæde i lokalbefolkningen i Vesthimmerland og altså ikke på plejehjem, botilbud og andre institutioner.

Med de 13 nye tilfælde er det samlede antal smittede i Vesthimmerland 64, viser dagens og tidligere opgørelser fra Statens Serum Institut.

Smittet på bustur
En omdiskuteret bustur til Bornholm kan, ifølge Anne Krøjer, have været med til at få smittetrykket i kommunen til at stige.

- Det er muligvis via den vej. Og så kan man i øvrigt ikke sige andet med sikkerhed. Men det er en af vejene ind i det, er vores indtryk, lyder det fra Anne Krøjer.

De smittede er i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed omkring smitteopsporing.

- Vi ønsker ikke at gøre borgerne bange. Vi gør opmærksom på, at det ikke er slut med corona. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe til, så det bliver nemt at passe på sig selv, siger Anne Krøjer og fortsætter:

- Og vi vil gerne have, at smittetrykket falder hos os hurtigst muligt, og vi er meget optaget af, at smitten ikke kommer ind på vores institutioner. Især vores plejehjem. Vi har tidligere været ramt på plejehjem, så det vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at undgå sker igen.

Mobil testenhed i Aars onsdag
Flere borgere har, ifølge Anne Krøjer, kontaktet kommunen og oplyst, at de har svært ved at komme til Aalborg for at blive testet.

Vesthimmerlands Kommune har en dyb orange farve, der indikerer, at der er 30-39 nye smittetilfælde per 100.000 indbyggere den seneste uge.

Derfor samarbejder Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland om opsætning af en mobil testenhed i Aars onsdag.

Det sker på Banegårdsvej 8 i Aars, i tidsrummet mellem kl.9.00 og 15.00

Borgere kan i den mobile testenhed blive testet uden forudgående aftale og uden at skulle transportere sig til Aalborg.

- Vi arbejder sammen med regionen på, at i morgen ikke bliver den eneste dag, men at vores borgere får muligheden for at blive testet i lokalmiljøet fremover.

e-max.it: your social media marketing partner