HVALPSUND: Den Frivillige Turistgruppe og Hvalpsund Borgerforening har i samarbejde søgt Vesthimmerlands turismepulje om midler til indkøb af 3 dobbelte havkajakker med tilhørende sikkerhedsudstyr.  

Havkajakkerne skal ses i et større perspektiv i ønsket om at brande Hvalpsund som en by, hvor der er mange forskellige tilbud til den aktive børnefamilie.

-Vi har planer om at lave shelters på havnen, lave en aquapark ved badebroen, og dermed få især børnefamilierne til at vælge Hvalpsund som deres foretrukne ferieby, fortæller Per Sørensen fra Hvalpsund Borgerforening, der glæder sig over at ansøgningen er imødekommet.

Han fortæller videre.

-Der mangler i øjeblikket en mulighed for at leje kajakker i Hvalpsund. Flere har ganske vist forsøgt sig med ideen, men det har været for tidskrævende i forhold til indtjeningen. Vi tror på, at vi ved diverse tiltag vil kunne øge antallet af turister der ønsker at benytte sig af tilbuddet, og har samtidig et set-up, hvor udlejningen kan varetages af nogle af de aktører der i forvejen er på havnen i sommermåneder. Fra midten af juni og frem til udgangen af august måned er det meget oplagt, at det er turistinfohytten der står for udlejningen. Det er også derfor, at Den Frivillige Turistgruppe er med i projektet.

- Vi har ingen erfaringstal på, hvor mange der forventes at vil benytte sig af det nye tilbud, men vi ved fra turistinfohytten, at der er stor efterspørgsel på muligheden for at leje kajakker og cykler, siger Per Sørensen.    

Med andre ord er Per Sørensen nu klar til, at afgive ordren på de tre havkajakker til en pris af kr. 25.300, så de kan komme i vandet hurtigst muligt. Kajakkerne passer til to personer og er af den åbne model og mere fladbundet end den traditionelle havkajak. Man behøver derfor ikke som uøvet kajaksejler at forberede sig på en grønlændervending, det vil ikke ske.

e-max.it: your social media marketing partner