VESTHIMMERLAND/FARSØ I dag blev besøgsrestriktionerne på alle kommunale og private plejecentre, ældreboliger og aflastningspladser lempet.

Det betyder blandt andet, at der nu er mulighed for, at besøg kan foregå indendørs, hvis ikke udendørs besøg kan gennemføres eller ikke dækker beboerens behov.

I Vesthimmerland er alle plejecentre klar til at gå i dialog med borgere og pårørende om behovet for indendørs besøg, og hvordan det i praksis kan gennemføres.

Centerleder Susanne Glerup fra Plejecenter Højgården i Farsø fortæller, at det nu er muligt at få besøg såvel ude som inde. Dog ikke på en gang.

Ønskes indendørs besøg, skal beboeren udpege 1 til 2 faste besøgende blandt sine pårørende. Dette krav gælder ikke for udendørs besøg. Men uanset hvilket besøg, det drejer sig om, skal det fortsat være planlagt og aftalt med os. Derudover gælder også fortsat de gældende restriktioner omkring afstand og hygiejne, siger centerlederen.

De nye besøgsrestriktioner forventes at være gældende frem til 1. september 2020.  

Men ellers fortæller Susanne Glerup at beboerne glæder sig over at få besøg.

-Selvom beboerne ikke sidder isoleret i deres boliger, så er der ikke den samme trafik i fællesrummene og mellem husene som tidligere, hvilket netop skyldes at der er lavet regler for, hvordan beboerne må omgås hinanden. Så der er lidt stille i dagligdagen, for vi passer på hinanden, siger Susanne Glerup.         

e-max.it: your social media marketing partner