VESTHIMMERLAND: Det var ikke kun bibliotekspersonalet på Vesthimmerlands Biblioteker, der havde set frem til genåbningen af landets biblioteker.

Vesthimmerlands Biblioteker kunne genåbne i går mandag, dog med en række ændringer i forhold til hverdagen inden nedlukningen. 

Vesthimmerlands Biblioteker ligner ved første øjekast sig selv, men som mange allerede har bemærket, er der nu tydelig markering af god afstand, minestrimmel, ingen kaffe eller te og ingen møbler at slænge sig i. 

Første del af genåbningen inviterer til, at man igen kan låne, reservere og aflevere materialer. Avislæsning, legeplads, computer, printer og anden form for ophold må desværre vente lidt endnu. Tilsvarende er åbningstiderne også tilpasset, således man kun kan komme på bibliotekerne i den bemandede åbningstid. 

Ikke desto mindre kunne Vesthimmerlands Biblioteker byde velkommen tilbage til et stort antal besøgende på genåbningsdagen. På Aars Bibliotek talte man 271 besøgende, på Farsø Bibliotek 178 besøgende, på Aalestrup Bibliotek 150 besøgende og på Løgstør Bibliotek 171 besøgende. 

Flere besøgende gav også udtryk for, hvor meget de har savnet biblioteket i de 67 dage, som lock-down har varet. Særligt én låner satte smil på læberne hos bibliotekarerne, da han ytrede ”Danmark er ikke åbent, før end bibliotekerne er det”. 

-Vi er rigtig, rigtig glade for at kunne genåbne vores biblioteker, og det er bare så opmuntrende, at næsten alle lånerne udbryder ’nej, hvor har vi savnet jer!’. Og jeg kan kun bekræfte, at det er en gengældt følelse herfra, lyder det fra en begejstret bibliotekschef, Bo Jacobsen. 

Vesthimmerlands Biblioteker opfordrer til, at man gør sit besøg så kort som muligt, men understreger også, at bibliotekarerne står klar til at hjælpe med at finde og bestille materialer til lånerne.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner