Pulje på 664.000 kr. skal fremme Limfjords-turismen

VESTHIMMERLAND: Den meget omdiskuterede pulje til fremme af turisme langs Vesthimmerlands limfjordskyst er nu åben for ansøgninger.

Puljen blev oprettet af Vesthimmerlands Kommune i forbindelse med stiftelsen af Destination Himmerland og er således på kommunens budget i år.  

Egentlig var det en gruppe af turistaktører i Vesthimmerland der sammen med Vesthimmerlands Økonomiudvalg skulle udstikke retningslinjerne og dermed være med til at bestemme hvad pengene skal gå til.

Svært at blive enige
Desværre har Corona situationen gjort, at det har været svært at mødes og blive enige.

På det seneste Byrådsmøde, var puljen på dagsordenen, og her fortalte borgmester Per Bach Laursen: Det fælles møde kom ikke på grund af sygdom og især covid-19-udbruddet. Efter nogle formøder ved vi på forhånd, at de forskellige aktører på turistområdet er meget uenige. Det gør, at sagen ikke ligefrem egner sig til et fælles virtuelt møde. Det er bedre at sidde overfor hinanden. Det kan vi ikke pt., og for at få pengene i spil nu, bringer vi denne løsning på bordet, hvor der kan søges ind på pengene i år.  

Det blev derfor på det seneste Byrådsmøde besluttet at events, begivenheder og foreninger i området i år selv skal søge om pengene fra puljen.    

Økonomiudvalget skal vælge mellem ansøgningerne
Men som det også fremgik på Byrådsmødet, var selv byrådspolitikkerne meget uenige om grundlaget for puljen. Men beslutningen blev, at det i år bliver kommunens økonomiudvalg med borgmester Per Bach Laursen ved bordenden, der skal vælge imellem ansøgningerne.    

I 2020 er der afsat 664.000 kr. Puljen er åben for aktiviteter og lignende, der kan fremme turismen og øge antallet af gæster og besøgende i Vesthimmerlands Kommune. Puljen støtter bredt og er åben for alle ideer, men aktiviteter og lignende skal være turismerelateret.  

Det er vigtigt at bemærke at puljen især skal fremme turismen langs Vesthimmerlands Kommunes Limfjordsområde – Hvalpsund, Ertebølle, Rønbjerg, Løgstør og Aggersund. Ansøgere skal derfor være lokalt forbundet med dette område, og aktiviteten eller lignende der ansøges om tilskud til, skal også gennemføres i Limfjordsområdet i Vesthimmerlands Kommune. 

Desuden vil der blive lagt vægt på at aktiviteten skaber øget omsætning, at aktiviteten nytænkende og nyskabende, at der er lokalt engagement og opbakning til aktiviteten, at der gøres brug af lokale ressourcer i aktiviteten og at der er varige effekter af aktiviteten.

Og endelig vil det også være et plus at aktiviteten medvirker til dannelsen af nye samarbejder/partnerskaber langs Limfjorden.         

Der kan maksimalt ansøges om 200.000 kr. i støtte til en enkelt aktivitet og ansøgningerne vil blive vurderet af kommunens økonomiudvalg i midten af juni.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: