VESTHIMMERLAND: Mange – især studerende og læseheste, har ventet i spænding på igen at kunne komme på biblioteket.

Nu er ventetiden heldigvis forbi. I dag genåbner biblioteket nemlig for nogle af de vigtigste funktioner; lån, reservering og aflevering af materialer.  

Bibliotekarerne har naturligvis stort fokus på at undgå spredning af coronavirus, og derfor er en del af bibliotekets tilbud stadig lukkede. I denne fase af genåbningen er det således ikke muligt at anvende bibliotekets computere, printere og legeområder. Der kan heller ikke lånes lokaler til mødeaktiviteter og arrangementer, ligesom man ikke kan sætte sig og læse dagens aviser på biblioteket. Af sikkerhedshensyn bliver det heller ikke muligt at besøge biblioteket uden for den betjente åbningstid. 

-Vi glæder os selvfølgelig til at kunne genåbne det fulde bibliotekstilbud, som vi ved, at mange vesthimmerlændinge savner. Men indtil videre er vi glade for at kunne tilbyde lånerne, at de igen kan bruge biblioteket til at låne, reservere og aflevere materialer, forklarer bibliotekschef Bo Jacobsen.  

Når bibliotekerne genåbner, bliver det med en række sikkerhedsforanstaltninger, som mange efterhånden kender fra fx dagligvarebutikker. Vesthimmerlands Biblioteker opfordrer besøgende til at holde afstand, sørge for god håndhygiejne, samt ikke at opholde sig på biblioteket længere tid end højst nødvendigt.  

Hvis man har biblioteksbøger eller andre materialer derhjemme, behøver man ikke være bekymret for at få bøder – i hvert fald ikke de første uger, efter at Vesthimmerlands Biblioteker er genåbnet. I et forsøg på at fordele lånernes besøg på biblioteket, har man nemlig valgt at forlænge afleveringsfristen for lånte materialer frem til 8. juni.

 

e-max.it: your social media marketing partner