HVALPSUND/FARSØ: Efter mere end to måneder med tomme borde og aflåste lokaler måtte restauranter, cafeer og værtshuse i dag mandag genåbne for gæster.

Flere spisesteder har heldigvis haft god søgning til deres Take Away menuer og har dermed ikke haft helt lukket ned. Værtshuse har derimod været tvangslukket.  

Restaurant Marina og Pakhuset i Hvalpsund har begge haft åben for Take Away.  

Begrænsning på antal gæster i restauranten
-Lene Bach glæder sig over den interesse der har været for Take Away. Noget hun også vil fortsætte med selvom restaurant og iscafé nu er genåbnet. For det er lige nu begrænset hvor mange gæster og selskaber hun kan have i restauranten. 24 personer i restauranten og 18 i iscafeen. Det er vel at mærke hvis der grupper på 10 personer imellem ellers er det færre da afstandskrav på 1 meter mellem gæsterne og bordene skal overholdes.  

Det vil dog hjælpe med godt sommervejr, for så er der mulighed for udeservering. 

-Men jeg klager ikke, for mange af vores faste gæster har allerede bestilt bord og de glæder sig til at komme, fortæller Lene Bach.  

Større selskaber er der foreløbigt lukket ned for på Pakhuset, men til gengæld har jeg fået flere bookinger på levering af mad ud af huset, da der ikke begrænsninger i private hjem for mange man må mødes til en sammenkomst.  

Har masser af plads
Også hos Restaurant Marina er der glæde over at måtte genåbne restauranten. Også her har man de seneste uger måttet ”nøjes” med Take Away.  

-Det har været fint, fortæller Peter Jeppesen, men vi vil hellere have gæsterne indenfor i restauranten. Da vi har rigtig mange kvadratmeter selskabslokaler og flere af dem, så kan vi have forholdsvis mange gæster inde uden at have problemer med afstandskrav, men grupperne må max. være på 10 personer i henhold forsamlingsforbuddet. 

Peter Jeppesen ser meget frem til at forsamlingsforbuddet bliver hævet i starten af juni.  

Ønsker gruppestørrelse hævet
Selvom 30 eller 50 personer langt fra løser problemet for mange af de selskaber eller generalforsamlinger som skulle have været afholdt eller skal afholdes i den nærmeste tid, så er det da et skridt i den rigtige retning, siger Peter Jeppesen, der forudser et meget travlt efterår med de fester og selskaber der er blevet udskudt.
 

Retningslinjer har været værd at vente på
I Farsø Rådhuscenter har indehaver af Den Gode Smag også ventet med spænding på reglerne for åbning af cafeer.  

Sidste mandag måtte hun sammen med de øvrige butikker i centret åbne, men altså kun for Take Away, da Centertorvet måtte vente på retningslinjer. 

-Men de har været værd at vente på, for arealmæssigt skal der være 2 kvadratmeter pr. kunde og min. 1 meter mellem kunderne og bordene. Heldigvis har Centertorvet været nemt at indrette efter dette, fortæller Ulla Magnussen, der også fortsætter med Take Away.  

- Take Away er ikke noget jeg er startet op med grundet Corona, det har altid udgjort en stor del af min forretning.


Mandag var det igen muligt at slå sig ned på Centertorvet i Farsø Rådhuscenter – med afstand naturligvis.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner