Rammebutik åbner i Hvalpsund

HVALPSUND: Tingvej 2, der senest har været udstillingslokale og genbrugsbutik – og i  fordums tid husede en manufakturhandler, åbner nu dørene som rammebutik.

sin kone Anna Lise, der i øvrigt er barnefødt på egnen, der åbner rammebutikken. De har begge besluttet, at byen og egnen skal være rammen om deres seniortilværelse.

Skal være i gang
Johnny Bihlet, der om få måneder bliver pensionist, har dog ikke lyst til at slå sig ned i lænestolen.

-Jeg har aldrig kunnet holde mig i ro. Jeg har arbejdet hele mit liv og med rigtig mange forskellige ting, fortæller den oprindeligt uddannede smed, der endte som logistik- og kvalitetschef inden han gik på efterløn.

Også fritiden har været optaget af opgaver, mest af gør-det-selv karakter.

Jeg satte selv vores lejlighed i Hellerup i stand. Det samme med vores hus og have på Holevej her i Hvalpsund.

Senest har han sat det lejede lokale på Tingvej 2 i stand, hvor hans forretning M10-rammer kommer til at holde til.

-Lokalet havde stået tomt i 5 år, så det trængte til en kærlig hånd, siger Johnny Bihlet mens han peger på de gennemrenoverede vægge og rumadskillelser.

Lokalet viser stor orden og omhyggelighed.

Det er også det han fører med sig ind i sin pensionistbeskæftigelse som rammemager.

En tilfældighed at det blev rammer
Men det var noget af et tilfælde, at han lige faldt over rammemageri.

-Det kunne ligeså godt have været en anden håndværksmæssig beskæftigelse jeg havde givet mig i kast med. Jeg kan også godt lide gamle biler eller ombetrækning af møbler, fortæller Johnny Bihlet.

Men det kommer sig af, at jeg og Anna Lise skulle have indrammet et billede. Vi kontaktede den lokale rammemager Tom Kristensen, indehaver af M10-rammer i Jelstrup ved Aars gennem 25 år. Vi bemærkede, at butikken var til salg, og spurgte ind til det.

-Jeg blev grebet af faget og det Tom kan. Jeg kunne godt se det som en beskæftigelse for mig, siger Johnny Bihlet. Vi gik i forhandling og sidste år i november blev jeg indehaver af M10-rammer. Med fulgte navn, varelager, maskiner og leverandørliste. Med i aftalen fulgte også at Tom skulle lære mig op, siger Johnny Bihlet.


Johnny Bihlet kan hjælpe med alle former for indramning af akvareller, malerier, plakater, fotos og litografier.

Kig ind i butikken
Det er der nu gået nogle måneder med og interessen for faget er ikke blevet mindre – tværtimod, jeg glæder mig til at åbne butikken den 12. maj.

Butikken vil have åbent to dage om ugen a´ 2 timer.

-Jeg er godt klar over, at mange opgaver vil blive bestilt efter aftale, men jeg er lige så interesseret i at folk kigger ind i butikken og ser hvad jeg laver. Desuden vil jeg også have salg af lærreder, akrylmaling og svæverammer, hvis nogle skulle have interesse i selv at male deres kunst.

Ud over varelageret fra M10-rammer har Johnny Bihlet nemlig købt varelageret fra en nedlukket farvehandler, der netop forhandlede de føromtalte lærreder, maling og svæverammer.

Butikken på Tingvej har store vinduespartier. De skal naturligvis bruges til udstilling.

-Både med det jeg selv indrammer, men det kunne da også tænkes at lokale kunstnere kunne få en plads, smiler Johnny Bihlet.

Fra kedelig til ny og spændende
Et eksempel, som han selv synes er til god inspiration, er en ”kedelig” fugleøjeramme, som med guldpatina, passepartout og glasforsats har givet motivet et andet og moderne udtryk.

-Sådan kan man forandre alle billeder eller plakater med forholdsvis små midler og smagfuld sammensætning.  Jeg var selv ved at kassere billedet, men det er jeg glad for at jeg ikke gjorde.

Men også ”nye” billeder kan komme i glas og ramme. Her tænker Johnny Bihlet på fotografier. Jeg har i min udstilling selv en serie af fotografier som jeg har forstørret og sat i ramme. Det er lige fra et gammelt fotografi af min mor, til et flot fotostudie fotografi af min datter.

Han indrammer akvareller, malerier, plakater, fotos og litografier.

Johnny Bihlet glæder sig til at lokale og byens mange besøgende kigger indenfor.

-Jeg er utrolig glad for Hvalpsund og folkene her. Vi er kommet rigtig godt ind på hinanden. Derfor vil jeg også gerne bidrage med nye ting i byen.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: