Knapt så festligt i år

FARSØ: Lige nu aflyser de lokale byfester på stribe. Det skyldes, at der fra Regeringens side er nedlagt forbud mod afholdelse af større arrangementer. Det er hvad enten det drejer sig om store festivaler eller små byfester.

-Det er rigtig træls, lyder det fra formand for Farsø Festen, Ole Winkler, men vi kan ikke gøre noget ved det.  

Jeg ringede rundt til klubberne, der står bag festen den 7. april, og vi blev hurtigt enige om at aflyse. Heldigvis har vi ikke nogle penge i klemme ved aflysningen, men blot manglende indtægter til os og klubberne, men det kommer til at kunne mærkes ude i klubberne.

Vi var også i fuld gang med at tegne annoncer til byfesthæftet og tegne sponsorater. Vi har kontaktet alle vi havde lavet aftale med. De melder alle, at de er klar til at bakke op om festen i 2021.

Vi håber, at årets fest, Grisefesten kan afvikles næste år, for det tror jeg helt sikkert vi trænger til efter et 2020, som bliver knap så festligt.      

Også byfesterne i Vester Hornum, Ullits, Hvalpsund, Strandby, Haubro og Vognsild har meldt ud, at der ikke bliver nogen byfest i år.

Ole Randrup fra Hvalpsund Borgerforening, der står bag Havnefesten i Hvalpsund er rigtig ærgerlig over at festen ikke bliver til noget. Et er at der ikke holdes fest og kræmmermarked for byen og dens gæster, noget andet er, at de lokale virksomheder som er involveret i festen – og som gør en stor indsats, også mister indtægter.         

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: