FARSØ: Der har været forrygende gang i salget hos Farsø liftvirksomheden Versalift/Time i hele 2019. 2020 tegnede til at blive endnu et vanvittigt vækstår for virksomheden, indtil for en måned siden, hvor verden gradvist lukkede ned grundet Corona.

-Men heldigvis er ordrebøgerne fulde et godt stykke tid frem i tiden. Det gælder såvel her i Farsø, men også i afdelingerne i England og Frankrig, fortæller salgschef Martin Sloth.   

Ordretilgangen er også stadig god og ingen har annulleret deres ordrer.      

Men beklageligvis må Martin Sloth fortælle, at leveringerne af Mercedes lastbiler, chassiser og hydrauliske dele som kommer fra Sydtyskland og Norditalien er forsinket grundet midlertidig nedlukning af fabrikkerne. Det betyder også at produktionen i Farsø sættes på pause og 50 mand er sendt hjem her efter påske.  

-Det forlyder, at vi snart får forsyninger hjem igen, så vi så småt kan komme i gang igen, siger Martin Sloth. Lige nu justerer vi produktionen ind efter omstændighederne.   

Også afdelingerne i England og Frankrig står lige nu stille. Disse lande er væsentlig hårdere ramt af Corona end Danmark, og lige nu underlagt restriktioner for befolkningen. Det betyder at medarbejderne grundet anvisninger og sikkerhed er sendt hjem – foreløbigt i en måned.       

Siden Regeringens nedlukning af Danmark den 11. marts, hvor også virksomheder har skullet indrette sig med afstand mellem medarbejderne, er der blevet arbejdet anderledes på Versalift.  

-Selvom vi normalvis ikke altid ser det som en fordel at være fordelt på tre matrikler i Farsø, så er det alligevel en fordel i denne situation. De 150 medarbejdere holder sig til deres egne matrikler og skal der fragtes komponenter fra den ene afdeling til den anden, klarer en chauffør det og sætter dem på ”trappestenen”, fortæller Martin Sloth.  

Ca. 20 medarbejdere i ledelse, salg og administration arbejder lige nu hjemmefra.  

-Det fungerer fint, fortæller Martin Sloth, der selv er en af disse medarbejdere. Indbyrdes er vi i kontakt mange gange dagligt på mail og telefon og benytter vores onlinesystem. Mest overrasket er vi dog over, hvor effektivt og tidsbesparende møder er over skype. Det er helt sikkert noget vi vil fortsætte med efterfølgende, som et positivt udkomme af den nuværende situation, fortæller Martin Sloth.   

For medarbejderne i produktionen er der ud over at holde afstand mellem hinanden på arbejdsstationerne også forskudt frokost, hvor halvdelen af stolene i kantinen er fjernet for at holde afstand. Desuden er virksomhedens frugt og brødordning lige nu annulleret.   

Men frem for alt er ingen sygemeldte, slutter Martin Sloth           

 

e-max.it: your social media marketing partner