Outline producerer med afstand

FARSØ: Erhvervslivet holder hjulene i gang, selvom der er corona-krise, sådan er det også på Farsøs største virksomhed Outline med 270 medarbejdere.

-Intet er som det plejer at være, fortæller direktør Jens Sørensen, men vi driver forretningen videre med de regler der er, med at holde afstand og spritte af.  

Virksomheden har valgt at halvdelen af det administrative personale arbejder hjemmefra.  

-Det har vi heldigvis et godt set-up til at kunne gøre. Det drejer sig om ca. 30 medarbejdere, der klarer deres job hjemmefra, selvfølgelig med daglig kontakt og opfølgning fra virksomheden. Også vore sælgere arbejder fortrinsvis hjemmefra i denne tid, fremfor at tage på kundebesøg ude hos vore forhandlere, ligesom vi holder vores showroom lukket, fortæller Jens Sørensen.  

Produktionen på Outline kører som den plejer, p.t. i 3 holdskift.  

-Det betyder at vi kan holde den afstand mellem personalet som vi ønsker, men alligevel køre i fuld drift, fortæller Jens Sørensen. Til gengæld har vi lukket kantinen og vi holder færre møder, så der aldrig er over 10 medarbejdere samlet i et lokale. Vi har heldigvis p.t. ingen sygemeldte.   

Omkring forsyningssikkerheden, fortæller Jens Sørensen, at det indtil videre altid er lykkes at skaffe det træ og de komponenter fra leverandører, som der skal til for at holde produktionen i gang og overholde leveringsfristen overfor kunderne.   

Til gengæld undlader virksomheden indtil videre at ansætte flere folk.  

-Det gør vi normalt på denne tid af året, hvor vi nærmer os vores højsæson, men det er sat på stand-by indtil videre, siger Jens Sørensen: Jeg er spændt på hvor vi havner og hvor længe denne krise varer. Det er jo i bund og grund vore kunder der bestemmer hvor meget vi skal producere.            

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: