FARSØ: - Det er selvfølgelig en meget speciel situation, lyder det fra Centerleder på Plejecenter Højgården, Susanne Glerup.

Med det mener hun, at de ca. 100 beboere på plejecentret lige nu har besøgsforbud.           

Det er styrelsen for Patientsikkerhed og Social- og Indenrigsministeriet der på baggrund af COVID-19 har bedt alle landets kommuner om at indføre besøgsforbud på alle landets plejehjem, sygehuse og kommunale og private bosteder, da det er nødvendigt for at inddæmme udbredelsen af coronavirus. Det gælder selvfølgelig også i Vesthimmerlands Kommune og deriblandt Plejecenter Højgården.  

-Men vi har det godt, der er smil på læben. Selvom det liv af besøg fra pårørende, servicefunktioner fra frisør og fodplejere samt de aktiviteter som Højgårdens Venner laver og den ugentlige gudstjeneste mangler lige nu. 

Susanne Glerup fortæller at mange pårørende er flinke til at stille hilser ved døren. Det kan være alt lige fra breve og tegninger til blomster og andre ting til beboerne, når nu besøg ikke er tilladt.

 Forleden fik vi også en hilsen fra en anden kant, nemlig tulipaner fra den lokale Lions Club, som de ikke havde fået solgt. De lyste op og bragte glæde. Den anden dag fik vi også overskydende rundstykker fra den lokale bager bragt til døren. Alle skal have tak for at de tænker på os.    

Men ellers opfordrer Susanne Glerup pårørende til at ringe til beboerne på Plejecentret.  

-Vi er faktisk ved at lave et lille eksperiment med facetime, så man også kan se hinanden når man snakker, fortæller centerlederen.

I det eksperiment er personalet naturligvis involveret. Susanne Glerup nævner også mulighed for hilsner på mail.
 

-Jeg printer hellere end gerne mailhilsner ud til beboerne i den her tid, fortæller Susanne Glerup.  

Omkring dagligdagen på plejecenteret fortæller Susanne Glerup, at nogle beboere har valgt at være mere på deres stuer end i fællesarealerne.  

Men derfor gør vi alligevel en del ud af at der sker noget socialt, bl.a. gør vi meget ud af at de ældre kommer ud i gårdhaven og får noget frisk luft, som de for øvrigt også gør normalt.               

 

e-max.it: your social media marketing partner