FARSØ: Kok, Martin Franzen Møller, der er født og opvokset i Farsø, vender hjem – i hvert fald erhvervsmæssigt.

Den 2. marts åbner hans firma Event & Gastronomi i Søndergade 58, i lokaler som tidligere var kendt som Fru Jensen og efterfølgende har været brugt som selskabslokaler. 

Den moderne kogekone
Martin Møller kalder sig selv for ”den moderne kogekone”, som betyder fleksibilitet og man tilbyder at kokkerere det kunderne ønsker.  

Det er ud fra dette koncept, at man kan købe ham til at lave mad til en bestemt begivenhed, som f.eks. konfirmation, studentergilde, fødselsdag eller andre fester. Maden laver han i køkkenet på Søndergade 58 og bringer det ud.

Men det er også muligt at ”købe hele pakken”, hvor festen holdes i selskabslokalerne på Søndergade 58, han dækker op, sørger for personale til at servere og står selvfølgelig for maden.
 

Der er også mulighed for en mellemting, hvor kunden selv står for borddækning inkl. service, servering og eventuel egne drikkevarer. Selskabslokalerne er til 80 pers. 

-Uanset hvad, så tager jeg udgangspunkt i kundens ønsker og kommer med et oplæg, siger Martin Møller. Han opfatter området mellem Aalborg og Viborg som sit kundeområde. 

Det moderne forsamlingshus
Ud over afholdelse af fester vil Martin Møller hen over året afholde en række fællesspisningsarrangementer med f.eks. stegt flæsk, ”bajer og burgere” og arrangementer hvor eksempelvis bingo og jul kan være et tema. På den måde etablerer jeg også det moderne forsamlingshus, siger Martin Møller.  

Åbningsarrangement i næste uge
Det er også det moderne forsamlingshus han byder indenfor i med sit åbnings fællesspisearrangement i næste uge. Her kan man hilse på Martin, prøvesmage hans madkunst til en billig penge og høre mere om hans koncept.  

Kendt under kælenavnet ”Sulfo”
Som tidligere nævnt stammer Martin Møller fra Farsø og det er også her han er udlært som kok. Nærmere bestemt på Hotel Farsø, hvor han også hurtigt fik kælenavnet ”Sulfo”, da han startede i opvasken, inden han gik i kokkelære. Nævner man den dag i dag navnet ”Sulfo” ved alle, at der er tale om Martin Møller.  

Han gik i lære i 2002 og blev udlært i 2006. Herefter drog han til Aalborg, hvor han også bor i dag og arbejdede på forskellige restauranter i Aalborg, Nibe og en overgang i Norge, indtil han for 8,5 siden drog til søs og blev skibskok på Fiskeristyrelsens kontrolskib  

Har længe drømt om sit eget
-Det har været et drømmejob med 10 dage ude og 20 dage hjemme, men jeg har også hele tiden haft drømmen om at have mit eget. Event & Gastronomi har eksisteret i nogle år, uden jeg dog har haft mit eget køkken. Nu hvor jeg nærmer mig de 40 år, skal det prøves af. Så med udgangen af januar måned sagde jeg mit job på søen op. Så nu skal drømmen om mit eget på fuld tid udleves og udfordres, siger Martin Møller og fortsætter: 

-Jeg har allerede en del samarbejdspartnere i forbindelse med events, så kan tilbyde alt lige fra bålmad til ”fine dining” 

Det betyder, at jeg allerede har arrangementer i kalenderen, men hvis man endnu ikke har styr på maden til konfirmationen eller andre fester, så det bare med at kontakte mig, opfordrer Martin Møller.  

Gode lokale råvarer
Han går meget op i gode råvarer og meget gerne lokale – i hvert fald danske.

-Jeg laver alt fra bunden, d.v.s. at f.eks. bager, sylter og koger selv, fortæller Martin Møller.  
 

Er ved at gøre køkkenet klar til åbning
I disse dage er han ved at indrette køkkenet på Søndergade med nyt inventar såsom nyt komfur og nye køleskabe. Når det er sket, skal det fødevaregodkendes. Lokalerne har han lejet af sin far og bror, Niels og Kenneth Møller, der ejer Søndergade 58.

 

e-max.it: your social media marketing partner