NORDJYLLAND: I torsdags var borgmestrene fra de tre kommuner, der er berørt af lægevagts nedlukninger fra 1. marts 2020, til kaffemøde hos regionrådsformand Ulla Astman(S) i Regionrådshuset.

De tre borgmestre, Per Bach Laursen(V) fra Vesthimmerland, Birgit S. Hansen(S) fra Frederikshavn og Mogens Gade(V) fra Jammerbugt mødte op for at tale nærmere om lægedækningen i de tre kommuner.

-Vi mødtes for at trække linjerne op, og ikke mindst for at udtrykke vores utilfredshed med den lukkethed der har været omkring aftalen med PLO(De Praktiserende Lægers Organisation – red), siger Per Bach Laursen.   

Men vi fandt også ud af, at PLO har retten til drive lægevagt i Danmark – og der er intet alternativ.  

Men derfor står vi alligevel fast på, at vi forsat vil have vagtlægedækning, slår Per Bach Laursen fast.   

Men står uden lægevagtkonsultation den 1. marts
Men vi må konstatere, at vi fra den 1. marts står uden lægevagt i Vesthimmerland. Det gør vi, selvom vi, som det første, gav regionrådsformanden opgaven at kontakte PLO for at bede om udsættelse af datoen for nedlukning af lægevagten. Dagen efter fik vi beskeden, en udsættelse af datoen kan ikke komme på tale. Den ligger fast, siger Per Bach Laursen.  

Derfor vil vi nu kæmpe kampen indtil der er nyuddannede læger på banen igen. Vi arbejder derfor på både en midlertidig og en vedvarende løsning. Den midlertidige håber vi på bliver så kort som mulig, og kan træde i kraft så hurtigt som muligt.  

Fagfolk sætter sig sammen
Vi har derfor aftalt at sundhedsforvaltningerne fra de tre kommuner og regionen sætter sig sammen på fagligt niveau for at komme med forslag til en midlertidig løsning. Vi mødes igen i marts for at kigge på forslagene og tage en status på hvor langt man er kommet, forklarer Per Bach Laursen.  

Vi vil gerne arbejde hen imod en optimal situation for borgerne – og den kan være anderledes end den vi kender i dag. Vi har i dag en stigende opgaveglidning mellem region og kommuner, som vi skal have tænkt ind.  

Afventer fortsat svar fra sundhedsministeren
Borgmesteren fortæller, at han også fortsat afventer svar fra sundhedsminister Magnus Heunicke omkring det fælles brev de tre borgmestre har sendt til ham omkring hvordan lukning af lægevagter øger uligheden. 

- Jeg har fået lovning på svar inden udgangen af denne måned, siger Per Bach Laursen.           

 

e-max.it: your social media marketing partner