GEDSTED: På baggrund af en henvendelse fra Gedsted foreslås det, Vesthimmerlands Kommune, at overkørslen mellem Torvegade og Søndergade i Gedsted centrum lukkes for færdsel.

I dag har Torvegade ind/ud kørsel til Søndergade to steder. Den nordlige ind/udkørsel i krydset Søndergade/Vesterbro/Østergade giver anledning til uheldige kørselsmønstre, hvilket gør krydsning uoverskuelig for bløde trafikanter. For at gøre krydset mere overskueligt - og minimere risikoen for uheld, er det foreslået at lukke den nordlige ind/udkørsel til Søndergade.

Med en lukning vil der kun blive en mindre forlænget kørerute på 150 meter for trafikanter, der skal ud af Torvegade.

Forslaget har da heller ikke mødt modstand fra de beboere og ejere af ejendomme, der har facade mod den del af Torvegade, der nu bliver ”en blind vej”, for der vil fortsat være adgang til adresserne, også for så vidt angår servicebiler(renovation) og redningskøretøjer. Også Politiet har givet samtykke til spærringen.

Dermed er det kun Vesthimmerlands Kommunes Teknik- og Miljøudvalg, der skal give grønt lys - også hvad angår finansieringen, der skal komme fra kommunens trafiksikkerhedspulje for 2020.

 

e-max.it: your social media marketing partner