FARSØ: Her fra nytår, nærmere bestemt fra 30. december, overtager Region Nordjyllands præ-hospitale virksomhed driften af akutbilerne i regionen fra Falck.

I Farsø betyder det, at akutbilen flytter et par hundrede meter, nemlig fra Falck stationen på Holmevej til sygehuset på Højgårdsvej. Her er der opført en ny garage til akutbilen – en ny specialbygget VW Touareg, ved siden af indgangen til sygehusets skadestue.  

Ud over akutbilen, får holdet af Paramedicinere, der kører den, også fremover sin base på sygehuset.    

At have paramedicinere på sygehuset ses som en fordel. For når paramedicineren ikke er på udrykning til alvorlig sygdom, færdselsuheld og andre hændelser, hvor der er brug for hurtig hjælp, kan han/hun indgå som en ekstra hjælp på sygehuset. 

Vagten på Farsø sygehus indebærer eksempelvis, at man supplerer det interne hjertestop-hold på sygehuset og hjælper til på skadestuen, hvor man blandt andet kan overvåge patienter eller sortere i patienter, der kommer ind med akutte smerter og skader. 

Det er også meningen, at paramedicinerne skal kunne støtte kommunen. For eksempel med hjælp til et elektrokardiogram af en ældre i eget hjem eller på plejehjem, hvis der er behov for det. 

Mogens Ove Madsen, der er formand for regionens Akut- og Praksisudvalg, siger:  

-Når vi selv ansætter paramedicinere til driften af de præhospitale enheder, får vi en ny type medarbejdere ind i den Præhospitale Virksomhed og i Region Nordjyllands akutte setup. Som del af organisationen vil de kunne bidrage med deres faglighed til kvalitetsudvikling og til videreudvikling af nye tilbud på området. 

FAKTA:
Region Nordjylland overtager driften af akutlæge-, paramediciner- og akutbilerne fra Falck Danmark A/S. Regionen har indkøbt 11 nye akutbiler og ansat 35 nye paramedicinere og 3 ambulancebehandlere.
 

Der er afsat 1 million kr. til at bygge nye garager/baser til paramediciner-bilerne i Brovst, Farsø, Frederikshavn og Aalborg. Desuden er der udgifter til at leje sig ind hos Falck i Hals og Skagen, hvor akutbilerne er stationeret. 

I Hobro, Hjørring og Thisted benyttes eksisterende lokaler på de lokale hospitaler. 

Den regionale drift forventes at løbe op i 27,6 millioner kr. om året. 

Ambulanceberedskabet og den liggende transport varetages fortsat af Falck

 

e-max.it: your social media marketing partner