FARSØ: Den 20. december fik Vesthimmerlands Kommune den glædelige besked, at Sundheds- og Ældreministeriet vil støtte Sundhedens Hus i Farsø med 3,7 mio. kr.

Det glæder formand Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune, Palle Jensen, der også er en del af styregruppen for Sundhedens Hus. Et projekt som har været på ønskesedlen i mange år.  

De har husket os
-Vi fik for kort tid siden en henvendelse fra Sundheds- og Ældreministeriet omkring uforbrugte midler i 2019, og om vi kunne være interesserede i at byde ind på dem med en ansøgning.  Det drejede sig om 3,7 mio. kr.. Ikke mindst viser det, at ministeriet ikke har glemt os, og at de står ved, at vores projekt er godt, siger Palle Jensen.
 

Han står ved, at Sundhedens Hus gang på gang er strandet på finansieringen, og man har været for fedtet med egenfinansieringen.  

For tre ansøgninger til Sundheds- og Ældreministeriet har der været sendt afsted, hvor den ene udløste midler. Midler som man desværre måtte sende retur, da finansieringen fortsat ikke kunne nå sammen.  

Derfor indstillede den socialdemokratiske gruppe i Byrådet at afsætte 10. mio. til Sundhedens Hus i Budget 2020, som er bevilliget.  

Interesserede lejere
-Vi har nu 16,3 mio. kr. at bygge Sundhedens Hus for, ligesom huslejen – der svarer til den almindelige markedsleje er på plads. Det er to vigtige faktor som er på plads, for at vi kan forsætte forhandlingerne med de lejere som har vist interesse for at flytte ind i Sundhedens Hus.  

Palle Jensen vil ikke sætte navne på, men fortæller at der vist interesse fra både læger og fysioterapeuter.  

Ydernumre skal besættes
Vi har to ledige lægepraksis ydernumre, som vi gerne vil have besat, og hvis vi også kan få speciallæger til – og ikke mindst kan få sammenspillet til at gå op sammen med Medicinsk Afsnit og Diagnostisk Center på sygehuset, så får vi det faglige fællesskab som læger og andre sundhedsfaglige praksis efterspørger, siger Palle Jensen.  
 

700 m2
Sundhedens Hus vil blive opført på 700 m2, der størrelsesmæssigt ligger midt imellem, de projekttegninger der er lavet. Projektet på 500m2 kan opføres for de 10 mio. kr., som der afsat i budget 2020 sammen med de 2,6. mio. der tidligere er afsat. Med med de 3,7 mio. statslige kroner ekstra, kan man opføre 200m2 mere og dermed nærme sig ønskescenariet på de 1.000 m2.
 

Også to placeringer er i spil, som ligger på hver sin side af Farsø Sygehus. Det drejer sig om Fredensvej eller Højgårdsvej.

Styregruppen træder sammen til møde i januar, hvor der vil blive lagt planer for processen frem til det nye ”Sundhedens Hus” i Farsø står færdigt i 2022.        

e-max.it: your social media marketing partner