VESTHIMMERLAND: Byrådet i Vesthimmerland har nu vedtaget taksterne for næste år angående dagtilbud og skolefritidsordning, som byder på stigninger.

Dagplejen kommer til at koste 2.706 kr. om måneden - en stigning på 106 kr. Vuggestue kommer til at koste 3.040 kr. om måneden - en stigning på 214 kr. En børnehaveplads kommer til at koste 1.946 kr. om måneden - en stigning på 136 kr.. SFO kommer til at koste 1.333 kr. om måneden - en stigning på 109 kr.. SFO ADHD-klasse (4-.6. klasse) kommer til at koste 1.146 kr. om måneden - en stigning på 24 kr.

Politikere fik kolde fødder
Stigningerne her givet anledning til ”kolde fødder” hos Henrik Dalgaard, De Konservative og Rasmus Wetter fra Socialdemokraterne, som bragte stigningerne på banen på Byrådsmødet i torsdags.  

Fra Henrik Dalgaard lød det: - Selvom vi selv har været med til at beslutte, at gøre forholdene bedre for børnefamilierne i Vesthimmerland, så tror jeg nok det kom bag på andre end mig, at stigningen blev så markant. Det harmonerer ikke med vores målsætning om, at det skal være billigere at bo i Vesthimmerland.

Rasmus Vetter fra Socialdemokraterne var enig. 

- Vi har netop brystet og af at være den 2. billigste SFO kommune i Nordjylland. Det har også overrasket os, at udfaldet er blevet op til kr. 400,- mere om måneden. De 506.000 er nogle penge vi gav for mange år siden, som vi fik af staten, og ikke nogle vi tog af kommunekassen. Hele tiden har vi sagt, at de penge skal bruges til bedre kvalitet i daginstitutioner, og de skulle ikke gå ind i forældrebetaling. Det var en god beslutning og det har vi holdt et år tilbage. Nu er der så lige pludselig nogle, der får en regning bl.a. dagplejeforældrene. De får en regning der lyder på kr. 106.000 for bedre kvalitet i daginstitutionen. Når de så her efter nytår kommer ud og ser, at der ikke er sket nogle forbedringer på nogen som helst måde, så kan vi fortælle dem, at det var nogle penge vi fik dengang deres børn endnu ikke var født. Men nu skal I altså betale!. Det står i kontrast til det vi sagde inden vi gik til budgetforhandlingerne, nemlig at det ser rigtig godt ud for Vesthimmerland, og vi ikke behøver at lave nogle besparelser. Derfor kan det så ærgre mig nu, at børnefamilierne skal af med ekstra penge.  

Vi skal stå ved budgetforhandlingen
Fra Venstres Lars Andresen var der bekymring, efter at han nu fra flere politiske grupper hører, at man skulle have tænkt sig noget bedre om, når man var til budgetforhandlinger. Jeg synes det er skræmmende, at I kommer her efter 11. time og opfordrer til vi skal kigge lidt ekstra på det her og få lavet det lavet om. Hvis vi åbner det her, så er der også mange andre ting i budget 2020 vi skal åbne. Jeg har selv op til flere ting, jeg kunne ønske vi kunne rulle tilbage. Det her var et kompromis, og det er sådan vi har besluttet det skal være.  

Samme ærgrelse var der hos Inger Nielsen, formand for Børne- og Familieudvalget(V).  

-Det kan ærgre mig, at der kun går indtil næste Byrådsmøde, før man finder ud af at det var nogle andre ting man skulle forhandlet omkring.

Vesthimmerland har forsat lave takster
Med hensyn til taksterne i sammenlignelige kommuner, så ligger vi ikke højt med vore takster. Vi har stadig et rigtig godt niveau på dagpleje, vuggestue og børnehave. Vi er slet ikke oppe at nå Jammerbugt og Mariagerfjord. Så jeg synes ikke, at vi ikke har tænkt os om ved at lave denne stigning.  
 

Diskussionen i Byrådssalen endte ud med, at stå ved budgetforhandlingerne på takstområdet og at et kvalitetsløft koster, også selvom det går ud over forældrenes pengepunge.                        

 

e-max.it: your social media marketing partner