HVALPSUND: Også dette års udgave af Jul på Hessel stod i den grad børnenes i tegn, og det var virkelig noget der tiltalte børnefamilierne.

Overalt på den gamle herregård var der nostalgi og aktiviteter fra gamle dage, som børn og voksne havde mulighed for at prøve.   

Hessels lade var indrettet som et ægte julemarked med træboder og pærer, så man følte sig helt henledt til gamle dage på torvene – blot under tag.   

I forvalterboligen befandt sig børneværkstedet, hvor man kunne lave sit eget juletræ i træ med hjælp fra en ægte håndværkernisse, dyppe lys og lave juledekorationer. I køkkenet kunne man bage peberkagefigurer.   I storstuen blev aktiviteterne hver time afbrudt af Hessels gårdnisse, som bekendtgjorde at han havde fået dejlig risengrød og var i rigtig godt humør. Derfor bød han på sang og dans omkring juletræet. 

En anden nisse, nemlig gårdnissen Laurits, fik også sat børnefamilierne på opgave. Laurits, som befandt sig i sin skuffe i forvalterboligen var ulykkelig fordi han havde mistet nøglen til skabet med kanelsukker, der som bekendt skal oven på grøden i denne tid. Han bad derfor om hjælp fra børnene og musene på Hessel. Ni poster skulle børnene løse indtil de fandt nøglen hængende på en krog i bryggerset.     

Som traditionen foreskriver det på Hessel. var der også et juletræ i hver stue, denne gang med julens farver i fokus. Der var således et træer med pynt i guld og rød, blå og sølv, et hvidt træ og naturligvis det gammeldags træ pyntet med inspiration fra ”Peters Jul”.

 

I stuerne lokkede duften fra køkkenet og bryggerset, for her var køkkenpigerne i fuld gang med at bage julesmåkager. I stuehuset var der også smagsprøver på Hesseløl og Hesselsnaps til de voksne. Hertil kom de mange velduftede boder med bl.a. hjemmelavet syltetøj, honning, gløgg, chokolader, bolsjer, lækre kager og brød, som fordelte sig i såvel lade som stuehus. 

Med andre ord var der rigeligt at opleve, deltage i og nyde på Hessel, som betød at børnene ikke var lette at få med derfra igen. Og det må vel siges at være opskriften på den perfekte rejse tilbage til de gamle juletraditioner således de ikke går i glemmebogen. 

 

e-max.it: your social media marketing partner