FARSØ: Som en udløber af naturvidenskabsfestivalen i september, hvor bl.a. valghold i naturgeografi og kemi på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

var med til at kortlægge plastikforureningen i Vesthimmerlands Kommune, var to valghold i naturgeografi forleden på ekskursion til virksomheden Genplast i Farsø.  

Her hørte de om, hvordan man sorterer de forskellige plasttyper, de modtager, for senere at pelletere dem, dvs. smelte plastikken ned til små kugler (pellets).

Inden ekskursionen til Farsø havde holdene og deres lærere, Solveig Bigum og Jakob Dyrman, også haft besøg af virksomhedsejer Stig Nielsen hjemme på gymnasiet i Aars, hvor eleverne havde lejlighed til at stille spørgsmål om genanvendelse af plastik. Under ekskursionen til Farsø kunne de så med egne øjne se, hvordan processen foregår.
 

På virksomheden understregede man, hvor vigtigt det er med sortering i forskellige plasttyper. Hvis man blander forskellige plasttyper i omdannelsen til pellets, kan man risikere at skulle smide hele blandingen ud. 

Genplast betaler typisk et beløb for den plastik, de modtager og som de laver om til granulat. Dog får de penge for at tage imod PVC-plast. 

Virksomheden er i vækst og skal snart bygge yderligere til i en ny tilkøbt hal. 

Eleverne var glade for besøget i Farsø. Dels blev de klogere på hele problematikken omkring f.eks. plastikemballage, dels fik de et spændende indblik i iværksætteri, hvor en innovativ virksomhed er med til at løse et af verdens største problemer, forureningen af havene.

 

e-max.it: your social media marketing partner