VESTHIMMERLAND: Indtil nu har væggene i Byrådssalen i Aars været blændende hvide. Det har gruppe unge nu gjort noget ved.

Forud for Byrådsmødet i torsdags var der nemlig fernisering på et vægtæppe i tre dele, som nu giver kolorit på en af byrådssalens vægge. Og det er ikke tilfældig kunst, for tæpperne afspejler Vesthimmerlands kultur, natur og historie.  

Det er elever fra Produktionsskolen Kongshøjgård i Hvalpsund, der nu er en del af FGU Himmerland, der det seneste halvandet års tid har arbejdet på det tredelte kunstværk. 

Underviser Rikke Skadhauge sagde ved ferniseringen: - Jeg fik en ide en nat i maj måned 2018. Jeg kunne se et stort vægtæppe med motiver/ billeder fra vores kommune, sat sammen på forskellig vis ved hjælp af stof, tråd, garn og forskellige teknikker indenfor den tekstile verden. Heldigvis var mine elever med på ideen` og vi gik i gang med at fintænke og udvikle. Vi tog kontakt til Vesthimmerlands Kommune og de var interesseret. 

Processen var lang, fra udvælgelse af stof og materialer, indfarvning af stoffet i de farver vi tænkte, til at tænke hvordan får vi forskellige dele ind som også beskriver vores natur, geografi og ”perler”- derforuden var tanken at vi opfordrede borgere til at sende billeder til os, som skulle vise vores kommune fra den bedste, fine, skæve, positive og historiefortællende side. Vi fik lidt billeder, og har sidenhen bladret lidt i kommunens eget billedmateriale. Vi har opsøgt folk, som vi vidste, havde billeder og vi har haft en frivillig hjælper på til lidt billedredigering sammen med en af eleverne på værkstedet. Det har været det at samle og være tilfreds med billedmaterialet der har forlænget processen. Eleverne har bestemt presset på for at vi skulle være færdige for lang tid siden. Der har også været ture ud af huset for at samle viden og finde symboler på stederne. Målet var at komme rundt i hele kommunen. Vi skulle have været færdige inden Kongshøjgaard Produktionsskole lukkede ned. Det nåede vi ikke – da der har i det forløbne år været rigtig travlt på mange fronter ift. at blive klar til at træde ind i den nye Forberedende Grund Uddannelse (FGU) den 1. august 2019. Der er blevet brugt rigtig mange timer og kræfter i værket og der har været mange hænder og hoveder involveret i det - måske 20-25 elever. Jeg håber, at der bliver taget godt imod ”værket” og at det kan finde plads og give glæde i byrådssalen. ”Værket” er en gave fra det kreative værksted Produktionsskolen Kongshøjgaard og vi er stolte over at få lov til at få så fin en placering til noget som en flok unge mennesker i samarbejde med underviser har præsteret.

 

e-max.it: your social media marketing partner