GEDSTED: I dag fandt den tredje store indvielse sted, som en del af områdefornyelsen Gedsted, nemlig byrummet ”Under Stolen” i Gedsted midtby.

Som ved de to forrige indvielser af henholdsvis ”Siloen” på Nørrevangen og legepladsen ved skolen, mødte Gedsted borgerne talstærkt frem til indvielsen, selvom den fandt sted midt-eftermiddag.    

Stole har særlig betydning for Gedsted
Som bekendt har stole en særlig betydning for Gedsted. Med Getama fabrikken og de kendte arkitekttegnede Wegner stole produceret i Gedsted, har det været nærliggende at tage udgangspunkt i en stol, som et kendetegn for byen.  

Formand for Gedsted Borgerforening, Doris Lauritzen, der tillige er den lokale tovholder i områdefornyelsen siger dog, at det ikke er en Wegner stol, det ville kræve for mange tilladelser.   

Byrum og mødested
Men ud over at være et kendetegn for byen, så har den overdimensionerede stol placeret midt i byen, placeret på den tidligere pizzariagrund, også en funktion. Den er nemlig placeret i et byrum og et mødested, hvor man hvis det regner - eller solen er for stærk, kan placere sig i læ og ly under stolens ”sæde”.  

Men ellers er byrummet udstyret med siddebænke og nedfældede trampoliner i asfalten, så hele familien kan slå sig ned efter eksempelvis indkøb i Dagli’ Brugsen, som er nærmeste nabo til byrummet. Men byrummet kan også bruges i forbindelse med arrangementer i byen.  

Indvielse med talstærkt fremmøde
Og hvor mange der kan samles ”Under Stolen” til sådanne arrangementer var der syn for i fredags, hvor altså ca. 150 borgere og andre involverede dukkede op til indvielsen. Borgmester Per Bach Laursen og Formand for Gedsted Borgerforening, Doris Lauritzen stod for snorklipningen.  

Men de var ikke ene om at klippe snor, for hejst op på stolen med en håndværkerlift, sad to personer for at klippe endnu en rød snor. Gerda Nielsen, som er kendt for at fjerne ukrudt fra gader og veje og Ebba Hansen, havde lyst til at sidde ovenpå på den høje stol. Og det fik de så lov til i dagens anledning  

Der resterer tre projekter
”Under Stolen” er det tredje ud af i alt seks projekter i områdefornyelsen. Der er givet i alt 3. mio. til områdefornyelsen, hvoraf ”Under Stolen” med sine 1,2 mio. er det dyreste.
 

-Så nu er vi halvejs og de store og dyre projekter er gennemført, fortæller Doris Lauritzen. Der følger nu elektroniske infotavler ved brugsen, nye byporte ved indfaldsvejene og et nyt stiforløb nord om byen inden vi er færdige.    

 

e-max.it: your social media marketing partner