HVALPSUND: Allerede fra morgenen af mødte tre frivillige hjælpere op, for at panere og stege de mange ål det kræver,

når 45 mennesker er inviteret til årets store ålegilde på Friplejehjemmet Hesselvang.

8 kg ål til 45 personer
I alt 8 kg ål blev tilberedt, vendt i mel og stegt på panden, for det er sådan beboerne helst vil ha´ dem. Igennem årene har de frivillige ellers forsøgt at panere dem på forskellig vis bl.a. i mælk og rugmel, eller i mælk, mel, æg og rasp.

-Men på vores beboermøder er der flittigt blevet evalueret og de seneste par år har det været klart at panering blot i mel, salt og peber er den foretrukne tilberedning blandt beboerne. Argumentet er bl.a. at man så bedre kan smage selve ålen og det er jo i sagens kerne det det handler om, fortæller Dorte Bredsgaard, ansat på Friplejehjemmet Hesselvang.  

Beboere bestemmer selv
På Friplejehjemmet Hesselvang afholdes der to gange årligt beboermøder i husets 2 afdelinger, Solstrålen og Frøsang. Møderne afholdes for at beboernes ønsker om stort og småt også kan være det der præger hverdagen så vidt muligt. Beboernes indflydelse på egen hverdag når man bor på Friplejehjemmet Hesselvang vægter tungt. På møderne gennemgås alt fra osten på morgenbuffeten til om man får den hjælp man selv skynder behov for og til forslag om nye aktiviteter eller festtemaer. Præcis sådan er den kommende mexicaner høstfest blevet til som en beboers ide´ for knap et år siden. 

Ål og septembersange
Tilbage til ålene, som efter stegning, måtte holdes varme i ovnen, mens flere frivillige mødte op og hjalp til med borddækning og pyntning. Menuen lød på stegte ål med opstuvede kartofler, citron og rødbeder efterfulgt af den dejligste citronfromage som efter en beboers udsagn helt smeltede på tungen. Undervejs satte bestyrelsesmedlem og frivillig hjælper Lene Poulsen sig til klaveret og alle de skønne september- og efterårssange blev sunget. Godt mætte og trætte sluttede middagen af med kaffe og småkager, mens udsigten til en ”bette” middagslur slet ikke var så ringe endda.

 

e-max.it: your social media marketing partner