VESTERBØLLE: I dag søndag blev der på alle landets efterskoler afholdt åbent hus-arrangementet - Efterskolernes Dag.

På Vesterbølle Efterskole udmærkede dagen sig ved rekordmange besøg. Der var intet mindre end 175 familier på besøg. Efterskolens forstander Martin Diget Aamann glæder sig naturligvis over besøgene og mener, at det skyldes flere ting.

-Jeg tænker, at vore mange nye linjer helt sikkert har tiltrukket mange, men jeg mener også, at det handler om, at vores samlede pakke bare appellerer til rigtig mange, fortæller han. Efterskolen har for nylig annonceret opstarten af hele syv nye linjer; Esport, Triatlon, Musik, Volleyball, Gastronomi, Kunst & design samt Outdoor og adventure. Man benyttede naturligvis lejligheden til at præsentere de nye linjer og vise de mange facetter af efterskolelivet frem.

Således sørgede et par elever fra linjen i gastronomi for, at efterskolen duftede dejligt at nybagte hindbærsnitter. I Outdoor & adventure var duften en anden - der var gang i bålet og pandekagerne. I E-sport gik det løs med computerspillene League of Legends og Counter Strike. I den ene hal fløj fjerbolde og volleybolde på hver deres bane, mens der i den anden hal blev lavet opvisning i cheerleading og parkour. Også i musiklokalet og de kreative lokaler, fik man indsigt i mulighederne på efterskolen, ligesom man kunne høre tidligere elever fortælle om rejserne, de havde været på med efterskolen. Alt sammen har afsæt i det, som den alsidige efterskole står for.

-Vi har en samlet pakke med tilbud om både en anderledes 10. klasse, rejser og en masse valgfag - og nu med de nye linjer tilbyder vi også fordybelsen. Vi kan bare se på vore elever, at det matcher de alsidige behov og interesser, de har, fortæller forstanderen.

Stemningen var god, og enhver lille afkrog på efterskolen osede af liv og dialog med de mange interesserede. Der er tradition for, at tidligere elever kommer og hjælper til på dagen, og man må sige, at det denne gang var en ekstra stor hjælp. Aldrig før har man på efterskolen haft så mange besøg, så alle elever, tidligere elever og medarbejdere var fuldt fokuseret på at give alle den bedste oplevelse under besøget.

Det var en glad og tilfreds forstander, der rundede dagen af:

-Det er selvfølgelig dejligt, at så mange har valgt at besøge netop os og også, at der er flere, der har tilmeldt sig de kommende skoleår. Efterskolen har dog stadig ledige elevpladser til næste skoleår, så hvis man ikke har valgt efterskole endnu, så er der altså stadig en mulighed på Vesterbølle.

 

e-max.it: your social media marketing partner