Flere familier har fået øje på Idunsvej

FARSØ: Selvom det ikke ligefrem myldrede med gæster til lørdag eftermiddags ”Åbent Grund” arrangement på Idunsvej, så er der god interesse og gang i salget af grunde på Farsøs nye udstykning

lød det fra Jesper Hansen, udviklingskonsulent hos Vesthimmerlands Kommune.

Foruden Idunsvej i Farsø, havde han også tidligere på dagen vist byggemodne kommunale parcelhusgrunde frem i Aars og Aalestrup.

For øjeblikket er de 8 ud af Idunsvejs 33 byggegrunde solgt. To huse er opført og familierne er flyttet ind. Et hus er lige nu under opførelse og andet har byggestart til foråret.

Fra såvel Jesper Hansen, som dem der mødte frem til ”Åben Grund” arrangementet lød det, at Idunsvej byder på alt det børnefamilier kan ønske sig – og i gå afstand!.En børnehave i baghaven, en sti direkte til fritidsaktiviteterne på Farsø Stadion og i Dronning Ingrid Hallerne. Kun få skridt videre til Farsø Skole og rutebilstation og sidst på ruten – og vel at mærke kun 1.500 meter fra Idunsvej, Farsø midtby med handel og indkøbscenter.  

Det drejer sig om relationer
Men det drejer sig åbenbart om mere – nemlig relationer til Farsø.  

Farsø Avis taler med en ung familie, der netop har købt grund på Idunsvej og som går i gang med byggeriet til foråret.  

Den unge familie har netop fået barn nummer to. Hun kommer fra Farsø, han kommer fra Hvalpsund. De har været væk fra egnen i nogle år, men ønsker nu at vende tilbage til sine rødder og lade børnene få den samme gode og trygge opvækst som de selv har fået. En bonus er at hendes forældre bor få hundrede meter fra, hvor den unge familie nu slår sig ned.  

-Denne historie er ikke enestående. Den er faktisk mere reglen end undtagelsen, fortæller Jesper Hansen og fortsætter:    

Man søger tilbage til sin familie og bekendte. Og sjovt nok kender de fleste af dem som har købt grund her på Idunsvej hinanden.  

Ambassadører for området
Mit håb, er at nybyggerne på Idunsvej vil være ambassadører for området, og dermed trække flere til.  At de fortæller om områdets fortræffeligheder og naboskabet.  

Og fortræffelighederne taler for sig selv. Et grønt rekreativt område, hvor der imellem parcellerne vokser træer og overdrev, en fælles sø og fortove som ikke kræver vedligeholdelse. Men ikke mindst byggegrunde i forskellige størrelser.        

Hertil kommer at nybyggeri er IN. Der er nemlig reelt ikke den store forskel i pris mellem at bygge et helt nyt hus og det at købe et ældre hus og sætte det i stand.

Nybyggere går ikke på kompromis
Men fordelen ved nybyggeri er at man ikke behøver at gå på kompromis med husets indretning og byggestilen, der lige nu siger 1-plans huse. Endnu en bonus er at de nye huse er vedligeholdelsesfrie og energioptimerede. Det er det, der tiltaler børnefamilierne!.


”Åben Grund” arrangementet i lørdags havde ikke den store søgning, men Idunsvej kvarteret taler vel også for sig selv.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: