HVALPSUND: Hessels Marklaug har i over et år arbejdet på en helt særlig begivenhed. Derfor har man tilmeldt et Guiness rekordforsøg!!

Rekordforsøg i pløjeformation
Man vil forsøge at slå verdensrekorden med rigtig mange gamle Volvo og Bolinder Munktell traktorer, der pløjer efter hinanden samtidig på den samme mark, forhåbentlig med så mange deltagere at aktiviteten kan optages i Guiness Rekordbog.

Over 125 deltagende traktorer
-Der er blevet lagt et kæmpe arbejde i al den planlægning som er påkrævet til et så stort et stævne, og vi håber på rigtig mange deltagere og besøgende!, lyder det fra primus motor i rekordforsøget Søren Byrjalsen, der i slutningen af sidste uge ind til videre kunne tælle i omegnen af 125 deltagende traktorer.

Efterårets opgaver i marken
Men derud over har vi selvfølgelig også noget i den lidt mindre afdeling – der vil blive spredt møg ud, pløjet, harvet og sået.

Der vil blive konkurrencepløjning på ”verdensniveau” med besøg af mesterskabspløjere med toppræsentationer. Almindelig hyggepløjning kan man dog også se.

Der vil være en bod, hvor man kan købe Volvo reservedele og tilhørende litteratur.

Årtusinds pløjning demonstreres
Desuden vil man vise det specielle ”Årtusinds pløjning” - begyndende med heste forspændt en krogard, heste med hjulplov, svingplov, en 100 årig traktor med bugserplov, herefter gamle traktorer med stigende plovstørrelse og sluttelig en meget ny traktor med stor vendeplov.

Gratis pose kartofler
Selvfølgelig skal der også tages kartofler og roer op, og det sker på gammeldags vis. Man kan desuden få en pose gratis kartofler med hjem.

Alt om fåret
En anden stor aktivitet er får af forskellige racer. Der vil være fåreklipning og i et stort telt kan man se en fåreudstilling, hvor man viser anvendelse af fårets forskellige dele: kød, skind, horn, uld, fåremælkssæber, plantefarvning, frø til plantefarvning, kartning, spinding mm. Man kan købe kød og fåreskind og meget mere. Her kan børn også komme til at væve og filte.

Alle Hessels laug deltager
Hessels egne laug vil være aktive og flere steder vil der også her være mulighed for smagsprøver. Det gælder øllauget og snapselauget i Lunden – men også trædrejerlauget, smedelauget og væverlauget vil være aktive, og her er det godt at få en snak og se håndværket.  

I forvalterboligen byder væverlauget indenfor, og her kan man også se bogbinderi, barkdesign og tinbroderi. 

I Lunden kan børn være med til lave pandekager over bål.  

I laden vil der være salgsboder med strik og hækling, biavl, syltede ting, lækkerier af chokolade og kaffe og desuden køkkenhavens grøntsager.  

Cafeen tilbyder håndmadder, bla. lammerullepølse, varm suppe og kage og forskellige slags drikke, ligesom man kan købe grillpølser i Lunden.  

Der vil være traktorbusser, der kører dårligt gående rundt i området. Kort og godt opfordres man til at komme og opleve Danmarks landbrugshistorie på Hessel og få en dejlig dag med familien!

SE ANNONCEN FOR ARRANGEMENTET HER

 

e-max.it: your social media marketing partner