FARSØ: I dag kan borgere komme til lægevagten i Farsø alle hverdagsaftener samt weekender.

PLO Nordjylland har imidlertid meddelt Region Nordjylland, at der pr. 1. december 2019 ikke længere vil være lægevagt på hverdagsaftener i Farsø.

Det sker med den begrundelse, at der er mangel på praktiserende læger i Region Nordjylland, og at man derfor har udfordringer med at dække lægevagten.

Med henblik på at opretholde serviceniveauet i lægevagtskonsultationen i Farsø har Region Nordjylland forsøgt at opstille alternative løsninger. PLO har efterfølgende meldt tilbage, at de ikke finder, at disse vil kunne fungere tilfredsstillende, oplyser koncerndirektør Anne Bukh, Region Nordjylland.

Region Nordjyllands eneste sanktionsmulighed ville være at opsige den samlede lægevagtsaftale med PLO. I forlængelse heraf siger Anne Bukh, at det er glædeligt, at de to parter nu er enige om at genoptage forhandlingen af en ny lægevagtsaftale.

- Det er dybt beklageligt, at serviceniveauet i lægevagten i Farsø nu forringes, men regionen er desværre nødt til at tage til efterretning, at det på grund af mangel på praktiserende læger ikke er muligt for PLO at opretholde lægevagten i Farsø på hverdagsaftener, siger formanden for Akut og Praksis Udvalget i Region Nordjylland, Mogens Ove Madsen.

For god ordens skyld kan det oplyses, at Skadeklinikken i Farsø igen har almindelig åbningstid til kl. 17 på hverdage og kl. 15 i weekender og helligdage.

 

e-max.it: your social media marketing partner