GATTEN: Galleri Himmerland er nu klar med denne sommers sidste særudstilling som varer august måned ud.

Den omhandler de to kunstnere Niels Steen Sørensen med titlen ”De har været her… menneskene” og Birte Clair med titlen ”Kvinder i Fokus” 

De har været her
Niels Steen Sørensens billeder er rå, temperamentsfulde og alligevel følsomme og styrede. De giver beskueren adgang til en meget personlig sansning af verden, og de stiller flere spørgsmål end de besvarer. 

Billederne indeholder på den ene side fantastiske, eventyrlige og til tider uhyggelige elementer, der både kan føres tilbage til en barndom med flugt ind i ensomhedens fantasiverden og til det præg enkelte virkeligt barske oplevelser med angst og svigt har efterladt i hans sind. 

--- og på den anden kan man i hans billedverden se hans store interesse for og viden om verden, opnået gennem rejser til mere end 66 lande. 

Han søger sammenhænge mellem tilsyneladende hinanden fremmede faktorer på tværs af tid og grænser, mellem klima, geologiske facts, politiske tanker set gennem et intuitivt sind.  

Niels Steen Sørensen har 4-årig kunstuddannelse, samt studeret kunst på pæd. universitet i DK, Langelands kunstskole og på Kreta. Han har adskillige udstillinger bag sig i både ind og udland. Bosat på Grønland i 2 år hvor han også der har udstillet. I 1982 havde kunstneren besøg af kongeparret i sit private hjem, og Dronning Margrethe ejer nu et af Niels Steens akvareller. 

Der er mulighed for at møde Niels Steen Sørensen på lørdag, hvor han gæster Galleri Himmerland.   

Birte Clair – Kvinder i fokus
Med rod i ekspressionismen sætter Birte Clair form og farve i højsædet. Hun maler ud fra egne oplevelser, drømme og fantasier med stor vægt på koloristiske balance og skønhed. Emnet er oftest kærlighed, som regel udtrykt ved det kvindelige aspekt, idet det smukke kropssprog på en gang udtrykker ro og værdighed, men samtid en uforklarlig, kraftfuld udstråling. Med hendes dygtige valg af farver opnås en smittende varme hos beskueren. 

Birte Claire har, som led i sin uddannelse, været i Tyrkiet, Iasos i 1996 hvor hendes underviser bl.a var Gerda Swane, og hvor hun nu synes at være inspireret af denne eksotiske del af verden: motiv- og farvemæssigt. 

Birte Claire har udstillet i over 20 år i ind- og udland, fra Japan over Indien, Europa til USA. Derudover har hun haft mange specialopgaver, f.eks. udstillet på museer i Tokyo, Kobe og Osaka i Japan i forbindelse med H.C. Andersen-fejring, har leveret til Tv-programmer og været kunstneren på Irmas kunstposer.

Ud over ovenstående kunstnere udstiller yderligere 22 professionelle kunstnere deres værker i Galleri Himmerland.

 

e-max.it: your social media marketing partner