Ny FGU skole startet – FOTOS

VESTHIMMERLAND: Mandag morgen mødte 82 elever på første gang ind FGU Himmerlands afdeling på Erhvervsskolerne i Aars.

Den nye FGU(Forberedende Grunduddanelse) skole afløser bl.a. den tidligere Produktionsskole Kongshøjgaard, som lukkede op til sommerferien.

Formålet med FGU er at give unge under 25 år et alternativt studievalg, som kan ruste dem til at gennemføre en ungdomsuddannelse eller komme i beskæftigelse.

Skoleleder for Vesthimmerlands del af FGU Himmerland, Jens Chr. Pedersen, der tidligere var forstander for Produktionsskolen Kongshøjgaard, bød eleverne velkommen.

-I er nu startet og der bliver lavet en uddannelsesplan for hver af jer, som bliver fulgt op måned efter måned. Så det går fremad – og kun fremad, lød motivationen fra Jens Chr. Pedersen.       

Der er fortrinsvis tale om unge der bor i Vesthimmerland og som nu får kompetencer til at gennemføre en håndværksmæssig eller boglig uddannelse. Der er oftest tale om unge, der ikke har sporet sig ind på hvilket hverv de ønsker at beskæftige og uddanne sig til. Det betyder, at man sagtens i forløbet kan skifte mellem de linjer der udbydes. Overraskende er der at de fleste som udgangspunkt har valgt den boglige udgave med 2/3 boglig undervisning og 1/3 praktik. 

 

Vesthimmerlands borgmester Per Bach Laursen(V) var også mødt op for at byde de unge mennesker velkommen til FGU.

-Det er ikke noget der huer en borgmester at nedlæggelse uddannelser som vi har gjort det med produktionsskolerne. Men det er ikke så galt når vi får noget nyt i stedet.

Efter velkomster blev eleverne vist rundt og introduceret for deres klasseværelser og værksteder.   

FGU Himmerlands afdeling er indtil årsskiftet placeret på tre lokationer, to bygninger på erhvervsskolerne og en på industrivej, indtil den nye afdeling er ombygget på Hjortkjærsvej. En afdeling som kommer til at koste kr. 12 mio. kr. inkl. inventar at ombygge. Herfra skal trækkes de ca. 2. mio. man kan få for at sælge Kongshøjgaard.   

FAKTA: FGU:
I 2017 besluttede et bredt politisk flertal at nedlægge og erstatte alle landets produktionsskoler med en ny forberedende grunduddannelse, FGU. Formålet med uddannelsen er at udvikle og styrke faglige, personlige og sociale kompetencer hos unge under 25 år og således bidrage til, at alle unge har gennemført en ungdomsuddannelse, eller er kommet i beskæftigelse, når de er fyldt 25 år.

  

   

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: