HVALPSUND: Den norske koncern Mørenot, med hovedkontor lidt nord for Aalesund i Norge, har købt Hvalpsund Net A/S.

Sælger sit livsværk
Myrna og Peter Poulsen har besluttet at sælge deres livsærk, deres to børn Ryan Poulsen og Jannie Struntze Torp, som begge er ansat i firmaet, har ikke ønsket at overtage firmaet og føre virksomheden videre som et familieejet firma. Der er dog på et tidligere tidspunkt sket et generationsskifte, da de to søskende tilsammen ejer 30 % af aktierne i firmaet. 

Alle medarbejdere forsætter under nye ejere
Selvom der nu er kommet nye ejere på havnen i Hvalpsund, er arbejdslivet langt fra slut for familien, da de alle bliver tilknyttet Mørenot. Ryan Poulsen fortsætter som salgschef og Jannie Struntze Torp som HR-medarbejder.   

Går ikke på pension
Selvom om både Myrna og Peter for længst har passeret pensionsalderen fortsætter de også begge i firmaet, foreløbigt på en to-årig kontrakt. Men hvis lysten og helbredet holder, ser jeg ingen grund til ikke at fortsætte efter de to år, siger Peter Poulsen, som for længst har passeret de 75 år.   

Bliver på havnen i Hvalpsund
Familien Poulsen og de ansatte er alle tilfredse med Mørenots overtagelse, og håber at de sammen med de nye ejere kan udvikle virksomheden i Hvalpsund og afdelingen i Polen yderligere, så arbejdspladserne kan bibeholdes både i Danmark og Polen.


Hvalpsund Net er solgt til Mørenot i Norge. Her er familien Poulsen m.fl. samlet med repræsentanter fra MøreNot.
Fra venstre: Jannie Torp, Ole Kristian Flaaen, Ryan Poulsen, Kristian Steinshylla, Myrna Poulsen, Peter Poulsen, Ola Kvalheim og Caper Petersen.

Førende inden for udstyr til fiskeopdræt og fiskeudstyr
Mørenot er en af de ledende aktører inden for udstyr til fiskeopdræt og fiskeudstyr globalt. Firmaet har længe ønsket en stærkere position indenfor produkter til fiskeopdræt. Med opkøbet af Hvalpsund Net vil Mørenot og Hvalpsund Net sammen bedre kunne betjene fælles og nye kunder og udvikler nye produkter. 

Investeringsfonden FSN Capital købte sig sidste år ind i Mørenot for at de sammen kunne udvikle koncernen, fortæller Mørenots koncernchef Arne Birkeland, - det er fjerde gang at kapitalfonden har investeret kapital i Mørenot, hvilket har giver virksomheden mulighed for at vokse og videreudvikle med en ambition om at gøre den en globalt ledende leverandør til fiskeri og fiskeopdræt. 

Mørenot har 70 år på bagen og omsætter for knap 1 milliard danske kroner og har mere end 700 ansatte. Firmaet er til stede 19 adresser, og dækker Norge fra syd til nord. Med opkøbet af Hvalpsund Net får de også adgang til Hvalpsunds Net kontakter 15 steder i Nord- og Sydamerika, Europa og Asien. 

FAKTA: Hvalpsund Net
Hvalpsund Vodbinderi blev grundlagt i 1934. Peter Poulsen begyndte i 1956 som arbejdsdreng og blev siden daglig leder. I 1974 købte han virksomheden, som den gang holdt til i en 80 m2 barak og beskæftigede 3 ansatte.  Nettene blev produceret lokalt i virksomheden og blev fortrinsvis leveret til de lokale fiskere I Hvalpsund. Hvalpsund var i 70`er hjemsted for omkring 20-30 både.  

Myrna Poulsen kom senere, med en baggrund i revisorbranchen, ind i firmaet for at varetage administrationen.  

Virksomheden voksede stødt og roligt gennem årene, produkterne spænder i dag vidt, lige fra udstyr til havdambrug og til net i idrætshaller. Langt de flere produkter går til eksport.  

Et skelsættende år var 1991, hvor produktionen i Hvalpsund blev flyttet til Polen. Fabrikken i Polen er løbende blevet udvidet og har i dag 4000 m2 under tag og beskæftiger 80 medarbejdere. I Danmark er der 18 medarbejdere, hvor Hvalpsund er omdrejningspunktet med primære funktioner som indkøb, salg og ledelse.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner