VESTERBØLLE: Det seneste års tid har stået i ombygningens tegn hos Levende Landsbykultur i Vesterbølle.

Foreningen ejer en lade i Vesterbølle som huser de mange kulturhistoriske effekter som er samlet gennem knap 50 år.

Taget var efterhånden nedslidt og trængte til udskiftning. Med hjælp fra LAG- midlerne i Vesthimmerland og Jammerbugt kommune, Velux fonden og Landsbypuljen i Vesthimmerlands Kommune er det lykkedes at skaffe de knap kr. 400.000 som ombygningen kostede.

Taget er udskiftet og samtidig er der lavet en stor ombygning af tagetagen, hvor der er blevet isoleret og opsat troltekt plader samt en helt ny belysning med Led armaturer og spots på skinner til belysning af de nyindrettede små værksteder.

Siden håndværkerne var færdige med arbejdet i marts måned har bestyrelsen i Landsbykulturen og lokale beboere i Vesterbølle knoklet med at male og indrette tagetagen med små håndværksudstillinger, en dagligstue fra forrige århundrede samt en gammeldags købmandsbutik.

Der arbejdes ihærdigt på at blive færdig til arrangementet Levende Landsby i den kommende weekend, som er et årligt tilbagevendende arrangement i samarbejde med Vesterbølle Sogns Beboerforening.

Landsbykulturen er desuden blevet bevilget penge fra Landsbypuljen til etablering af bedre adgangsforhold til tagetagen i form af en ny trappe. Dette projekt bliver dog først klar til det årlige julemarked i november.


Håndværkerudstilling


En dagligstue

 

e-max.it: your social media marketing partner