GATTEN: Lige nu udstiller 24 professionelle kunstnere i Galleri Himmerland. Som en særudstilling her i sommer udstiller Erik Linow lige nu ”Blomsterdrømmer og phantastiske figurer” og Marianne Helstrup ”The color(e)scape”

Marianne arbejder oftest med naturen og det kan både være et naturlandskab eller hendes indre landskab. Hun arbejder med traditionelle materialer og bruger både pensel og spartel til at fange bevægelse og liv. Når hun er godt i gang, er det som om, hendes pensel danser hen over lærredet uden at hun mærker tid og sted, og befinder sig i et flow, hvor intuition og handling slippes fri.    

Hendes penselstrøg bliver både spontane og energiske og udtrykket er abstrakt og impressionistisk. Hendes magiske øjeblik, er hvor hun oplever at den endelig streg skal sættet. Dette er for Marianne et magisk øjeblik og store overvejelser og hjertebanken. Nogle gange går det rimeligt og problemfrit, andre gange skal der virkelig kæmpes. Når værket lykkes, befinder hun sig i en rus af taknemmelighed. 

Mariannes mål er at inspirere dem, der ser hendes arbejde, til også at se mere omhyggeligt på verden omkring os for at opdage skønheden i de mange flotte steder i vores natur. Hendes budskab er ”Ta vare på vores natur”.


Her ses Marinne Helstrups maleri ”Can’t stop the feeeling” som indgår i Galleri Himmerlands sommerudstilling

Erik har malet i de sidste 8 år og både haft gang i akryl, olie og det sjældnere æg tempera. Det er bl.a. blevet til mange censurerede udstillinger, hvor iblandt han også har vundet en førstepris. Fagets teknikker har han fået styrket ved 3 inspirerende år på kursusafdelingen på Århus Kunstakademi, men sin egen abstrakt figurative stil, der til stadighed er under udvikling, har han kæmpet sig til. Til daglig er Erik ansat som organist og korleder i en folkekirke i Vejle. 

I de sidste par år har han med stor fornøjelse bl.a. malet blomsterbilleder, hvor han finder sit eget spændende udtryk, da det ekspressive og kraftfulde udtryk, og friheden i maleprocessen, passer godt til hans natur. 

Landskabet rumsterer altid i Eriks hoved, og de store billeder er for øjeblikket i lyse pastelfarver og malet i en intuitiv proces, hvor det ene skridt tager det næste, og hvor han udvikler farver og former som en følge af det han netop har malet. Først skal der sættes noget maling på lærredet, så opstår orden og klarhed efterhånden af kaos, således som det også er i det virkelige liv. 

Erik er til stadighed optaget af menneskefiguren, og ønsker i hans høje lærreder på 180 cm x 60 cm at lokke nogle andre vinkler frem end de gængse i hans såkaldte ’phantastiske figurer’. Her er det ikke det atletiske menneske han søger, men det særegne og karakteristiske i en lidt parodierende fremtoning. Billederne balancerer mellem det abstrakte og figurative, hvor han ved at overdrive, trækker nogle ting frem i menneskeskikkelsen i forhold til andre. Malerierne er blevet godt modtaget, og der er efterspørgsel efter dem. 

Erik Linow udstiller for 3. år hos Galleri Himmerland.

SE GALLERI HIMMERLANDS ANNONCE HER

FAKTA: Galleri Himmerland
I 2017 købte parret Carina Österman og Hans Jørgen Pedersen Galleri Himmerland i Gatten. På det tidspunkt havde det allerede eksisteret i 10 år.

Galleriet er beliggende i den over 100 år gamle gårds tidligere stalde og lade, som er omdannet til en 670 m2 stor udstilling.  

Her kan man i lyse og hyggelige omgivelser få en kunstoplevelse ud over det sædvanlige blandt mange forskelligartede og unikke kunstværker. De er alle udvalgt med stor omhu og med fokus på kvalitet, variation og personlighed.  

Galleriet har mindst 300 malerier fra anerkendte og professionelle kunstnere fra ind og udland. Ud over malerier, kan man se smukt kunsthåndværk og skulpturer udført i ler/raku og træ.


 

e-max.it: your social media marketing partner