HVALPSUND: Alle piger – og måske nogle drenge, har på et tidspunkt leget med dukkehus.

I gamle dage var det meget kønsopdelt. Piger legede med dukker – og havde måske et dukkehus, mens drengene snittede i træ og måske legede med modelbiler.  

Alt dette kan man høre mere om når man besøger Herregården Hessel, der lige nu hver onsdag har levendegørelse – der især henvender sig til børn. For en ting står helt fast - i gamle dage kom pligter forud for leg.  

Lige nu er der en særudstilling i Hessels forvalterbolig, hvor 26 dukkehuse er udstillet. 

Det er en privat samler, der har udlånt sine dukkehuse til Hessel her i sommer.  

De håndbyggede
Det ældste er håndbygget fra 1950’erne. Det er en smed der bygget dukkehuset til sit barnebarn og som smed gør man naturligvis noget ekstra ud af vandhanerne i køkkenet og badeværelset.  Også en anden håndværker, nemlig en tømrer har bygget et dukkehus til sin niece. Her er foruden huset alle møbler udført i træ.  

Fra træ til plastik
Størstedelen af dukkehusene stammer dog fra den kendte svenske legetøjsfabrik Lundby. Lundby legehusene var især populære i slutningen af 1970’erne og der kunne naturligvis købes færdige møbler til.  

Dukkehusene er blevet mere og mere udførlige med årene med f.eks. garage, hestestald og svimmingpool. Og i dag er de for det meste udført i plastik.  

På den måde kan man sige, at børnenes kreativitet i dag ikke er specielt udfordret i forhold til tidligere, hvor huse og møbler var hjemmelavede.    

SE ANNONCEN FOR HESSELS UGENTLIGE AKTIVITETER I JULI HER

   
       

 

e-max.it: your social media marketing partner