HVALPSUND: At blive inviteret til søndagskaffe med kage har altid været noget særligt, både i tidligere tider og i dag.

Og sådan var det også i søndags på Herregården Hessel, hvor ”et godt et stykke” på den anden side af 200 børn og voksne lækkersultne indfandt sig til Store Kagedag, hvilket er rekord. 

25 forskellige kager havde Hessels Køkkenpige Laug frembragt – alle bagt på baggrund af gamle husmandsopskrifter. Dem som havde deltaget i arrangementet de foregående år kunne bemærke, at man havde været i bagebogen for at finde ”nye” opskrifter.  

Først var der smørboller – også kaldt stopkager, kringler, flere forskellige tørkager såsom linser og hindbærsnitter, æblekage og flødeskumslagkager og til sidst småkager. Og det var naturligvis muligt at gå flere gange, men der var altså kun plads til tre kager ad gangen på tallerkenen plus en småkage.   

DSC5119
1
2
4
3
DSC5105
DSC5108
DSC5116
DSC5121

 

Der var kø i Hessels cafe kl. 14.00, da 2 timers arrangementet startede. Og herefter fulgte gæsterne efter i en lind strøm, således der hele tiden var en lang kø til kageserveringen.   

Flere gæster – og særligt de sidst ankomne, spurgte derfor også, om der kunne blive ved med at være kage. Svaret var – vi har endnu aldrig løbet tør, selvom antallet af gæster var over 50 flere end sidste år.  

Når kagerne var placeret på tallerkenerne satte man sig til rette i cafeen, i det opstillede telt eller på de udendørs opstillede borde og bænke. Til kagerne blev der serveret kaffe, the eller saft til.   

Det var medlemmer af køkkenpige lauget, der stod bag de 25 varianter af kager og bagværk på Kagedagen. Hertil skal huskes, at der ikke kun blev bagt et styk af hver. For lagkagerne eksempelvis gjaldt det, at der var blevet bagt 5 stk. af hver variant, så der kunne blive nok til de mange gæster der rykkede ind på Hessel.  

Der var stor ros til køkkenpigerne for kagerne. Alle var glade, og der var hverken for meget eller for lidt kage til overs. 

Med fyldt mave kunne man efterfølgende tage en tur rundt på Hessel og se udstillingerne i stuehuset, og var man undervejs i kagespisningen stødt på en favoritkage, som man kunne have lyst til at bage hjemme, var der også mulighed for at få opskriften med sig hjem. 

FAKTA:
Disse kager kunne man bl.a. smage (Der var 25 forskellige slags i alt):
Linser
Vandbakkelser
Rugbrødslagkage
Sukkerbrødslagkage
Møllerens chokoladekage
Appelsinkage
Majskage med abrikos
Sodakage
Bondepige med slør
Bedstefars skæg kage
Marengs

 

e-max.it: your social media marketing partner