HVALPSUND: Ligesom ved mange af de forrige Åbent Hus arrangementer på Produktionsskolen Kongshøjgaard havde samtlige linjer/værksteder forberedt sig på at byde indenfor.


Flaget var hejst for Produktionsskolen Kongshøjgaards 33 års fødselsdag, der desværre også bliver den sidste


Ca. 80 gæster kiggede forbi til Åbent Hus arrangementet. 

Sidste fødselsdag på Kongshøjgaard
Køkkenlinjen diskede op med lækker mad som kunne indtages i et opstillet telt i haven, sågar med musik til fra Thomas ”Bager” Pedersen.


Dagny Lodberg og eleverne havde lavet lækker mad til arrangementet


Forstander Jens Chr. Pedersen bød velkommen. Han fortalte; Vi flytter derhen hvor man siger tilbuddet skal være.

Det var også her forstander Jens Chr. Pedersen bød velkommen. Han sagde:
  

Velkommen til Åbent Hus på Kongshøjgaard. Det er først og fremmest Åbent Hus, men det også rigtigt at skolen fylder år For 33 år siden – den 20. juni, der lød startskuddet til produktionsskole tilbuddet her på Kongshøjgaard.   

Lidt vemodigt
Derfor er der også nogle af dem, som jeg har stået og sagt velkommen til ude i gårdspladsen, der har sagt, at det er en lille smule vemodigt, at man efter 33 år nu skal rykke herfra og til Aars.

Det kan der siges meget om, så det vil jeg lade være med. For det er som det er!. Vi flytter derhen hvor man siger tilbuddet det skal være. 

Og så vil der forhåbentlig opstå en eller anden ny aktivitet herude, der gør at man en gang imellem kan komme herop og se. For udsigten den kan vi desværre ikke tage med os til Aars. 

Men også spændende at starte nyt op
Det er ikke så tit – i hvert fald sjældent, at nogen for lov til at starte sådan en hel ny uddannelse op. Så vi skal selvfølgelig også, nu hvor vi er lidt vemodige ved at flytte herfra, også sige at det er spændende at vi får lov til at starte noget helt nyt op. For hidtil har det været sådan, at produktionsskolerne har stået for det praktiske suppleret med lidt almen undervisning, mens VUC har stået for noget meget mere bogligt. Men alligevel har vi har arbejdet med den samme gruppe af unge - med lidt forskel selvfølgelig både aldersmæssig og vel også lystmæssigt. Nu skal vi så opfinde noget fælles som skal bruges til hele denne målgruppe. Det er vi ikke færdige med til den 1. august. Der starter det, og så bliver det bare spændende at følge med i hvordan det kommer til at foregå.   

Alle flytter med til Aars
Jens Chr. Pedersen og de øvrige medarbejdere der flytter med til Aars, får dermed nogle nye roller at forholde sig til, men også en del vante, da de nuværende linjer flytter med. Jens Chr. Pedersen forsætter som forstander – og det bliver for FGU – Aars. I det første halve år får skolen midlertidig adresse hos Erhvervsskolerne. Efter nytår skulle man så gerne kunne flytte ind i ledige lokaler på Hjortkjærsvej, der indtil da skal bygges om til værksteder.   

FGU betyder Forberedende Grund Uddannelse, som man i 2017 på Christiansborg besluttede skulle erstatte alle landets produktionsskoler. Formålet med uddannelsen er at udvikle og styrke faglige, personlige og sociale kompetencer hos unge under 25 år og således bidrage til, at alle unge har gennemført en ungdomsuddannelse, eller er kommet i beskæftigelse, når de er fyldt 25 år.   

FGU Himmerland
I Himmerland er de tre kommuner Vesthimmerland, Mariagerfjord og Rebild kommuner gået sammen om FGU Himmerland, der således starter således op pr. 1. august på de nuværende produktionsskoleadresser i Hobro, Støvring mens man altså i Vesthimmerland flytter til Aars og lukker Kongshøjgaard. Det samme er tilfældet med Vesthimmerlands anden hidtidige produktionsskole Næsbyhus, der i stedet for at lukke, har ændret status til Den Fri Fagskole. 

Begrundelsen for at man rykker fra Hvalpsund til Aars, er at man i Vesthimmerland er blevet enige om at Aars er uddannelsesbyen og alle ungdomsuddannelser skal samles her.   

Ved at pakke sammen
At der kun er få dage tilbage af skoleåret og man er begyndt at pakke sammen og er på vej videre viste flyttekasserne. Metalværkstedet var så godt som tømt og det samme var Tekstillinjen. De ting man ikke skulle have med videre blev sat til salg i Tekstillinjens tidligere butik.   

En ny hverdag for alle
For flere af eleverne bliver det også en ny hverdag efter sommerferien. Nogle har skullet sammensætte deres uddannelsesforløb på en ny måde, nogle skal ud i praktik og for nogle bliver det ikke længere muligt at bo på skolen.   

Så med andre ord bliver det noget helt nyt der venter den 1. august i enten Aars, Hobro eller Støvring, alt efter hvilket fagligt tema man har valgt.

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner