Farsø Skole har løftet eleverne fagligt

FARSØ: Eleverne på Farsø Skole har igen i år præsteret rigtig godt til folkeskolens afgangsprøver, hvilket betyder, at Farsø Skole får andel i puljen til løft af fagligt svage elever.

Belønning for fagligt løft
Regeringen har udmøntet en pulje på 500 mio. kr. til et fagligt løft af skoler, der tre år i træk har haft en høj andel af elever, der forlader folkeskolen med under 4 i dansk og/eller matematik. 

Puljen er udmøntet over tre år, hvilket betyder, at skolerne får en del af pengene, hvert år, såfremt andelen af fagligt svage elever reduceres med 5 procentpoint det første år, 10 procentpoint det andet år og 15 procentpoint det tredje år. På Farsø Skole var andelen af elever, der fik under 4 i gennemsnittet i skoleårene 2014/2016 på 34 %. Dette er udgangspunktet for skolens arbejde med at reducere antallet af fagligt svage elever.  Sidste år, som var puljens første år, var måltallet for Farsø Skole under 29 %. Det opfyldte skolen til fulde, da kun 16,9 % af eleverne fik under 4 i dansk og/eller matematik.  

Målet for Farsø Skoles elever denne sommer er, at andelen af elever, der får under 4 i gennemsnit i dansk og/eller matematik skal være under 24 % for at få andel i puljen. Det viser sig her ved prøvernes afslutning, at blot 17 % har under 4 i gennemsnit. 

Målet også nået i år
-Så målet for Farsø Skole er i dette skoleår også nået, og vi er meget stolte her på skolen over elevernes og lærernes arbejde frem mod dette flotte resultat, udtaler skoleleder John Andersen, som fortsætter: Igennem hele dette skoleår har eleverne arbejdet ihærdigt med de faglige udfordringer, de måtte have haft. Både lærere og vejledere har samarbejdet om, at eleverne skulle blive så dygtige, de kunne frem mod folkeskolens afgangsprøver. 

Læseferie på skolen
På Farsø Skole har eleverne valgt at bruge deres læseferie på skolen. Det betyder, at de hver dag fra kl. 8.30 til kl. 12.00 har været til stede. Eleverne har fået hjælp og vejledning fra undervisere fra Ungdomsskolen i Vesthimmerland. Endvidere har en del af elevernes daglige lærere også været en del af undervisningen. Eleverne fortæller, at muligheden med studietiden i læseferien har gjort, at de har følt stor opbakning og ikke er så nervøse til eksamen. De føler, at de er meget velforberedte, hvilket lærerne også giver udtryk for. 

-Det er rigtigt flot, at Farsø Skole igen i år får andel i puljen og atter kan indløse 1,3 mio. kr. Ledelsen og lærerne på Farsø Skole har udført et systematisk arbejde målrettet elevernes faglige forbedringer. Noget som vi alle i Vesthimmerlands Kommunes kan være stolte af, supplerer formand for Børne- og Familieudvalget, Inger Nielsen.

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: