HVALPSUND: Her i juni 2019 fylder Produktionsskolen Kongshøjgaard 33 år.

Og det bliver også den sidste fødselsdag produktionsskolen får lov at fejre i sin nuværende form.  

Fra det nye skoleår til august er såvel betegnelsen produktionsskole som selve matriklen Konghøjsgaard en saga blot. Produktionsskolen er omdannet til FGU og indgår i et tværkommunalt samarbejde med Rebild og Mariager kommuner som har lignende tilbud. Det fremtidige FGU tilbud kommer til at ligge i Aars, hvor man netop har fundet egnede lokaler, der bygges om og er klar til indflytning i starten af 2020.  

Indtil da lægger Erhvervsskolerne lokaler til det nye FGU tilbud. Det skyldes at Kongshøjgaard sættes til salg og Vesthimmerlands anden produktionsskole Næsbyhus bliver til fri fagskole fra det nye skoleår.  

Situationen har været kendt i over et år og allerede ved sidste års Åbent Hus på Kongshøjgaard begyndte man at informere om det nye tilbud.  

Det vil man også denne gang.  

FGU samler nogle af de tilbud, der nu er til unge, der har brug for forberedelse for at kunne indgå i en uddannelse eller finde fodfæste på arbejdsmarkedet, og den vil bestå af 3 uddannelsesveje: Den kombinerede ungdomsuddannelse, forberedende voksenundervisning, almen voksenundervisning og ordblindeundervisning for de 18 – 25 årige på VUC vil indgå i 1. uddannelsesvej, ”Den Almene Grunduddannelse”. Produktionsskoletilbuddet vil udgøre uddannelsesvej nr. 2, kaldet ”Produktionsgrunduddannelsen” og endelig vil den nuværende EGU – ErhvervsGrundUddannelsen udgøre vej nr. 3 med uændret navn, ”Erhvervsgrunduddannelsen”. 

Men ellers vil aftenen blive et farvel til skolen gennem 33 år. Det vil ske på munter vis med besøg på værkstederne, musikalsk underholdning, sikkert nogle taler og god mad fra skolens køkken.  

Det er elevernes og de ansattes håb, at rigtig mange der har gået på skolen eller har haft samarbejde med Kongshøjgaard gennem årene vil kigge forbi.

SE ANNONCEN FOR ÅBENT HUS ARRANGEMENTET HER

 

e-max.it: your social media marketing partner