FARSØ: Som tidligere beskrevet her i avisen var det en meget overraskende melding at et Sundhedens Hus for en måneds tid siden fik afslag på sin ansøgning til Sundhedsministeriet.

-Det kom som en stor overraskelse for os, kunne formand for Sundhedsudvalget, Palle Jensen her til aften gøre rede for. Det gjorde han i forbindelse med et offentligt møde i forbindelse med Støtteforeningen for Farsø Sygehus generalforsamling. 

Efter en gennemgang af projektet der helt tilbage i 2006 tog sit udspring i en Seniorlandsby, har Sundhedens Hus gang på gang stødt imod forhindringer primært af økonomisk karakter.  

Men med de nye puljer for sundhedshuse for 2 år siden vejrede man morgenluft. Vesthimmerlands Kommune fik opstillet et projekt der både tilgodeser kommunens sundhedscenter og et nyt fagligt fællesskab for bl.a. praktiserende læger med tæt tilknytning til Farsø Sygehus.  

Intensionerne har været gode, men økonomien har ikke fulgt med, lyder konklusionen.   

-Her i bakspejlet kan jeg godt se at det ikke virker særligt seriøst at troppe op med en egenfinansiering på 2,6 mio. kr., når man søger om puljemidler til et projekt på 42,4 mio(2018) eller det halve på 23,4 mio(2019), lød det fra Palle Jensen.  

Vi vil derfor i den socialdemokratiske gruppe nu fremsende et budgetønske til 2020 om en kommunal finansiering på kr. 10. mio. til Sundhedens Hus.  

For de 10 mio. kan vi opføre den lille udgave af projektet på 500m2, hvorefter der mulighed for at udvide som der bliver behov for det. Det betyder også, at vi fortsat skal søge puljer til Sundhedshuse, forklarede Palle Jensen.  

For øjeblikket har Farsø to ubesatte ydernumre, hvilket et Sundhedens Hus skulle have været løsningen på, da unge og nyuddannede læger ønsker at sidde til leje i et hus med et sundhedsfagligt fællesskab. 

Det bekræfter en charmeoffensiv, som Vesthimmerlands Kommune for to uger siden afholdte, hvor fem læger - der er nyuddannede om 1,5 til 2 år, har vist interesse for Vesthimmerland.
 

Men om et Sundhedens Hus vil stå klar om ca. 2 år, må tiden vise.       

 

e-max.it: your social media marketing partner