HVALPSUND: Det er ikke så underligt at ”Tour de Louns” på Botilbuddet Lounsgaard slog deltagerrekord i dag onsdag med 243 deltagere.

For de havde alle glædet sig til at komme igen i år, venner fra botilbuddene for udviklingshæmmede i hele Nordjylland. 

Nogle af deltagerne talte sig frem til at de havde været med mindst 13 gange, hvilket er helt rigtigt, men rent faktisk blev ”Tour de Louns”, sidste onsdag, afholdt for 17. gang, hvilket betyder at arrangementet har særdeles trofaste deltagere.

Arrangementet er en del af fællesskabet ”Kultur der dur”, der betyder at 13 nordjyske botilbud op til 5-6 gange om året, på skift, bliver inviteret hjem til hinanden til aktivitetsdage med forskelligt temaer.
 

Lounsgaard har altid taget udgangspunkt i den fantastisk omkringliggende natur til aktiviteter, mens et andet botilbud, Dalgaarden ved Fandrup hvert år inviterer på cykeltur på Louns halvøen.  

Selv har Lounsgaard 15 beboere og der var derfor store forberedelser til dagen fra såvel beboere som personale til dagen. I år havde man valgt temaet sport.  

Deltagerne blev fordelt på 20 hold og disciplinerne lød på f.eks. Kæpheste-ringridning, fodboldbowling, højdespring, hovedbasket, skiskydning og længdespring.


I 17 år har Tour de Louns været en årlig tilbagevendende aktivitetsdag på Lounsgaard ved Hvalpsund. Blandt disciplinerne var skiskydning.   

Men der var også disciplinen havetraktor med skydeposter undervejs. 

Her fandt man Lounsgaards stifter Flemming Bonde, der tilbage i 1998 etablerede Lounsgaard. I 2010 overlod han ledelsen til Ann Jørgensen. Tróds sine 74 år leder Flemming Bonde stadig dagbeskæftigelsen på Lounsgaard, og det var også på særdeles pædagogisk vis med historien om de gamle romeres stridsvogne og nedskydningen af slaver med bue og pil, der fik deltagerne til af fantasere sig ind i en anden verden mens de sad på ladet af en trailer trukket af havetraktor, mens de skød til måls mod papkasser med bue og pil. 


Her gør Morten og Bastian fra Botilbuddet Møllefonden i Brønderslev sig klar til til ”Havetraktor med skydeposter undervejs” 

Morten og Bastian fra Botilbuddet Møllefonden i Brønderslev gjorde sig klar til ”Havetraktor med skydeposter undervejs”. Det klarer vi lød det fra Bastian, jeg er god til at skyde. Da de to efterfølgende blev spurgt til hvad de glædede sig allermest til på dagen svarede de samstemmende festen.

Ja, for efter dagens sportslige aktiviteter gjorde man sig klar til fest og dans i Hvalpsund Hallen. Det er også en fast traditión i forbindelse med Tour de Louns,

e-max.it: your social media marketing partner