Vildtmiddag og safarifortællinger på Hesselvang

HVALPSUND: Knud Kristensen, Vesthimmerlands forhenværende borgmester, forærede i sidste uge Friplejehjemmet Hesselvang to rådyr,

som kok Lise Jensen tilberedte med alt, hvad der hører sig til – til en vildtmiddag.

Hesselvangs beboere kunne glæde sig til de mange lækkerier, som blev tryllet frem i husets køkken. Duften af den lækre festmad bredte sig, som dagen skred frem.  Den gode vildtsovs lagde bunden til balsamiko-stegte gulerødder, syltede tyttebær, brunede kartofler, waldorfsalat og lækre æbler med gele. I sandhed en helt herskabelig menu.

Lise Jensen stod i det stiveste kokketøj ved vildtbuffeten klar til at skære for af de lækre stykker vildt, og som sædvanlig var mange af Hesselvangs flittige frivillige mødt op for at kunne bistå personalet med borddækning og servering. Temaet for borddækningen var ”Kom maj du søde milde”. De nyudsprungne bøgegrene på bordene underbyggede temaet, og Hesselvangs huspianist Lene Poulsen slog tonen an på klaveret til forårsfællessangene. Ved bordene var der mange kendere af jagt og vildtmiddage. De gav straks deres uforbeholdne roser til både jægeren og køkkenets personale.

Efter at have nydt lækkerierne, var beboerne klar til at høre om Knud Kristensens safarieventyr i Afrika. Han leverede blændende fortællinger fra Afrikas savanner og floder, alt sammen uden billeder, hvilket heller ikke var nødvendigt. Når man så rundt på tilhørerne, var der ingen tvivl. Alle havde vilde dyr på nethinden. Der var fremstormende elefanter og brølende løver i det fjerne. Man fornemmede spændingen, da Knud Kristensen levende berettede om nedlæggelsen af en krokodille. Knud fortalte, at man først måtte komme i nærheden af den en time efter skuddet. Så skulle man prikke til den for at se, om den nu også var død.

Knud Kristensen fortalte også om en meget udfordrende flyvetur med et vakkelvornt fly ind til en lille interimistisk flyveplads i junglen. Flyet skulle returnere hurtigt, så Knud blev efterladt på den lille plads, mens mørket sænkede sig. Han måtte tænde bål for at holde de vilde dyr væk. Men alligevel fornemmede han, at der var en hel del aktivitet af vilde dyr i tykningen omkring pladsen. Der var mange lyde, som satte hans fantasi i gang.

Efter denne medrivende beretning, kan det meget vel være, at der optrådte både løver og giraffer i beboernes middagssøvnsdrømme.


Efter middagen fortalte Knud Kristensen om sine safarieventyr i Afrika

 

Læs mere om emnerne ved at klikke på de blå blokke her: