HVALPSUND: For niende gang indledte Herregården Hessel sin sæson Valborgaften.

Det fandt sted her til aften og arrangementet havde særdeles stor interesse i det flotte solskinsvejr med et godt stykke over 100 deltagere. Det betød fuldt hus i Hessels cafe, hvor arrangementet forgik efter en stemningsfuld bålafbrænding på marken bag laden med den glitrende Limfjord i baggrunden.

Museumsleder Bodil Jakobsen bød velkommen og mens bålet brændte ned blev der sunget nogle af de gamle sange der hører årstiden til.

1
DSC2479
2
DSC2485
DSC2486
DSC2504
DSC2484
3
DSC2500
DSC2505

Indenfor i Hessels cafe samledes man om en lokal fortælling i år fremført af Dora Due Hansen, der fortalte om sin mands slægtsgård Anneksgården i Alstrup.


Dora Due Hansen fortalte den interessante historie om hendes mands slægtsgård, Anneksgården i Alstrup.

En interessant historie om Anneksgården, der også gik under navnet ”kirkegården” da den tjente som gjæstgivergård for Alstrup Kirkes store sogn, hvor hestene blev placeret når der var kirkegang. Den oprindelige Anneksgården stammer fra 1300 og altså lige så gammel som kirken. I 1800 tallet hørte gården under Hessel og det nuværende stuehus stammer helt tilbage fra 1849. Dora og Jens Erik Due Hansen flyttede ind i 1971 

Herefter fulgte en gennemgang af Herregården Hessels sæsonprogram og aktiviteter fra museumsleder Bodil Jakobsen, der betegner det som heftigt i positiv forstand, som værende det mest omfattende i mange år, der vidner om at herregården og de mange tilknyttede laug ikke ligger på den lade side. De besøgende skal opleve noget og have i indsigt i gamle dage!.  

Og netop et af Hessels laug, nemlig væverlauget havde ligesom de foregående år valgt sæsonstarten til fernisering af vinterens arbejder, der denne gang blev suppleret med fotografier taget under fremstillingen. Såvel de vævede artikler som fotos vil være til skue i cafeen resten af året.   


Væverlauget benyttede lejligheden til fernisering på vinterens arbejder, som hele sæsonen er udstillet i Hessels cafe.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner